Τούρτα μήλου νόστιμη

Υλικά

6 μήλα καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Κανέλα
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
1/2 κγ Κάρδαμο
Σταφίδες, καρύδια, αμύγδαλα κομμένα σε φέτες, 1/2 φλιτζάνι βρώμη

Ζύμη για κέικ
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μήλα, προσθέτουμε τις σταφίδες, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά στο ταψί,
κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και καλύπτουμε τα μήλα με αυτό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά στους
190 βαθμούς, ξεσκεπάζουμε προσθέτουμε βρώμη και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά (αλεύρι, μαγειρική σόδα και σκόνη, αλάτι και αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα μίξερ χτυπάμε το λάδι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι,
η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή, ρίχνουμε το μείγμα με τα μήλα, ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμους

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά μπριός με κρέμα…είναι αφρός
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι με σάλτσα κρασιού και μανιτάρια!