Λαχταριστό σπιτικό κέικ: μια γρήγορη και εύκολη συνταγή

Ένα πολύ νόστιμο σπιτικό κέικ – πολύ αφρατο, μέτρια γλυκό, με ευχάριστη ξινίλα!
Και το κυριότερο είναι ότι παρασκευάζεται πολύ απλά και γρήγορα.

Προϊόντα:

Αυγά – 6 τεμ.
Ζάχαρη – 200 g
Κακάο – 3 κουταλιές της σούπας.
Αλεύρι – 200 g
Σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Ξίδι – 1 κουταλιά της σούπας (σβήστε τη σόδα)

Για το γλάσσο γιαουρτιού:
ξινη κρέμα* – 700 g (25%)
Ζάχαρη – 1,5 κουταλιές της σούπας. μεγάλο.
Σοκολάτα – 100 γραμμάρια (λιώνουμε και ρίχνουμε από πάνω)

Πώς να φτιάξετε ένα σπιτικό κέικ:

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Για να το κάνετε αυτό, χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε με ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια, εισάγουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω.
Μετράμε την απαιτούμενη ποσότητα κακάο και επίσης ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τη σόδα με το ξύδι, προσθέτουμε στη ζύμη και ανακατεύουμε προσεκτικά τα πάντα.
Η ζύμη για το κέικ είναι έτοιμη.

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ριχνουμε κουταλιες ζύμης σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους, καθώς τα κεκακια θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.

Βάζουνε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο 180 ° για 8-10 λεπτά.
Αφαιρέστε τα ψημένα κέικ από το φούρνο.

Μεταφέρετε προσεκτικά σε ένα μπολ και τοποθετήστε μια νέα παρτίδα στο ταψί.
Έτσι ψήνουμε όλα τα κέικ.

Και τώρα θα ετοιμάσουμε την κρέμα.
Για να το κάνετε αυτό, χτυπηστε την ξινοκρεμα με τη ζάχαρη με ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Χρειάζονται περίπου 5-7 λεπτά.

Στη συνέχεια, βουτάμε κάθε κέικ στο γλασσο καιαι τοποθετούμε σε χαμηλο ταψακι σε στρώσεις.


Στη συνέχεια, διακοσμήστε το κέικ όπως θέλετε.
Εγώ απλώς πασπάλησα με λιωμένη σοκολάτα.

*Ξινή κρέμα

Βάζουμε 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό από 1 λεμόνι. Ανακατεύουμε και βλέπουμε ότι η κρέμα πήζει αμέσως. Σκεπάζουμε με μια χαρτοπετσέτα και αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, για 1 βράδυ. Την επομένη είναι έτοιμη και μπορούμε με αυτήν να φτιάξουμε τσιζκέικ, να σερβίρουμε μακαρόνια κ.ά. Αν χρειαζόμαστε μεγαλύτερη δόση, αυξάνουμε και αναλόγως και το χυμό λεμονιού.

ΠΗΓΗ: ZHYTTIA.COM.UA

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σπιτικό κέικ με αφράτη σπιτική κρέμα βουτύρου !

Υλικά

Για τις βάσεις:
🍂 6 – αυγά
🍂 2 κουπες ζάχαρη
🍂. 8 κσ – νερό
🍂 2 κουπες αλεύρι
🍂 1 1/2 κουπα – αλεσμένα καρύδια
🍂 1/2 – σόδα αμμωνίας
🍂 βανίλια

Για την κρέμα:
🍂 1 λίτρο – φρέσκο ​​γάλα
🍂 12 κουταλιές της σούπας – ζάχαρη
🍂 8 κουταλιές της σούπας – αλεύρι
🍂 4 – κρόκους
🍂 125 γρ – βούτυρο
🍂 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη. Κατα σειρά χτυπαω το νερό, αλεύρι, σόδα αμμωνίας και βανίλια σε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία μπολ. Βάζω στον πάτο ενός ταψιού χαρτί κουζίνας (28/28 εκ.), ρίχνω ένα μπολ (μείγμα) προθερμασμένου φούρνου 180 βαθμούς να ψηθεί και κανω το ιδιο και για τα 3 μπολ (μείγμα)!

Για την κρέμα:
Ξεχωρίζω λίγο από το γάλα και φτιάχνω χυλό μαζί με το αλεύρι. Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια, από τα οποία χτυπαω τα ασπράδια σε χιόνι με μια πρέζα αλάτι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν. Βάζω το βούτυρο, ρίχνω τον χυλό σε λεπτή ροή ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί.
Τραβάω την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτω τους κρόκους των αυγών και τη βανίλια.


Βάζω τα χτυπημένα ασπράδια σταδιακά, ανακατεύοντας αργά και προσεκτικά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Παίρνω την πρώτη βάση, την ποτίζω με μερικές κουταλιές της σούπας χυμό κομπόστας (από ροδάκινα), ρίχνω ένα μέρος από την κρέμα, βάζω τη δεύτερη… κρέμα, την τρίτη και πάλι κρέμα. Τέλος πασπαλίζουμε με αλεσμένα καρύδια!
❗Αντί για χυμό κομπόστας μπορείτε να βάλετε νερό με ζάχαρη και να βράσει λίγο!
1 κουπα – νερό
1 κουπα – ζάχαρη

 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο με κανταΐφι…με βελούδινη κρέμα
Επόμενο άρθροΦιλετο μοσχαρίσιο σε σάλτσα ντομάτας