Δείτε Επίσης: Κέικ Μήλου με σίκαλη….το καλύτερο για το καφεδάκι σας | Αφράτα Ρολάκια με κανέλα μήλο και καρύδια

Τούρτα Μήλου

Συστατικά:

2 μεσαία αυγά
100 g Ζάχαρη
100 g μαλακό βούτυρο
135 γρ. Αλεύρι μαλακό
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 λεμόνια σταμάτησαν
2 κόκκινα μήλα
2 κίτρινα μήλα
Σταφίδες
Κανέλα
Μαρμελάδα Βερίκοκο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός τα αυγά , ζάχαρη, βούτυρο, αλεύρι, μπεικιν παουντερ μέχρι όλα τα υλικά να ενσωματωθούν και να πάρουμε μία βελουδινη κρέμα.
Μέσα σε ενα μπολ κόβουμε σε κυβάκια μισό κόκκινο και μισό κίτρινο μήλο με την φλούδα τους.
Στύβουμε μισό λεμόνι και ρίχνουμε και 2 χούφτες σταφίδες μπόλικη κανέλα, 2 κσ ζαχαρη και ανακατεύουμε καλα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε 2 κσ αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα μήλου μέσα στην κρέμα και αναμιγνύουμε πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε πρώτα και στρώνουμε ένα ταχάκι 26χ22 εκ με χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε μέσα όλο το μείγμα και ισιώνουμε
Κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε λεπτες φέτες μαζί με την φλουδα και αρχίζουμε να απλώνουμε σε σειρές στοιχισμένα


να καλύψουμε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα ή 180 βαθμούς φούρνο για 25/30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη και μετά βουρτσίζουμε όλα τα μήλα με την μαρμελάδα

Δείτε Επίσης: Κέικ Μήλου με σίκαλη….το καλύτερο για το καφεδάκι σας | Αφράτα Ρολάκια με κανέλα μήλο και καρύδια

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑνάποδο Κέικ βερίκοκου
Επόμενο άρθροΗ πιο σιροπιαστή Λεμονόπιτα