Τούρτα με κρέμα και φράουλες

Χρειάζεσαι:

1/2 λίτρο γλυκιά κρέμα γάλακτος
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
180 γρ κρέμα γάλακτος
300 γρ φράουλες
210 γρ σαβαγιαρ

Χρειάζεται ακόμα:
Χλιαρό γάλα εμβάπτισης των σαβαγιαρ

Παρασκευή:

1. Τυλίξτε το χείλος απο το τσέρκι 24 εκ. με διαφανές μεμβράνη, τοποθετήστε το στο ταψί του κέικ και αφήστε το στην άκρη. Κόβουμε τις φράουλες σε μικρούς κύβους.
Ρίχνουμε τη γλυκιά κρέμα γάλακτος στο μπόλ ενός μίξερ βάσης με το σύρμα κουμπωμένο. Ξεκινήστε το χτύπημα με τη σταδιακή προσθήκη ενός μείγματος ζάχαρης άχνη και ζάχαρης βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πιο απαλή σαντιγί. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε καλά.
Βάλτε τις ψιλοκομμένες φράουλες στην κρέμα και ανακατέψτε τα πάντα στη χαμηλότερη ταχύτητα στο μίξερ.

Ανακατεύουμε με μια επιπλέον σπάτουλα. Χωρίζουμε την κρέμα σε δύο ίσα μέρη.
2. Απλώς περνάτε τα μισά σαβαγιαρ από ζεστό γάλα και τα απλώνετε στον πάτο του ταψιού του κέικ, σχηματίζοντας βάση. Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα και ισιώνουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε το άλλα μισά σαβαγιαρ πάνω από την κρέμα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια της τουρτα και το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
3. Την επόμενη μέρα, βγάζετε από το ψυγείο και περνάτε ένα λεπτό μαχαίρι ανάμεσα στην τουρτα και το τσέρκι και μετά αφαιρείτε το
τσέρκι.
Διακοσμούμε όπως θέλουμε και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: vericinirecepti

Προηγούμενο άρθροΠαναρισμένα Σουβλάκια μπριζόλας
Επόμενο άρθροEλαφριές και αεράτες τηγανίτες