Τούρτα Παγωτό Χωνάκι

Η Τούρτα Παγωτό Χωνάκι είναι ένα από εκείνα τα παγωτά που θα θέλετε να φτιάχνετε κάθε καλοκαίρι. Είναι ιδανικό για ειδικές περιστάσεις αλλά και για να ολοκληρώσει το δείπνο με φίλους! ❤

Υλικά

Βάση:
300 γραμμάρια χωνάκια παγωτού, θρυμματισμένο.
150g αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο

Γέμιση:
400ml φρέσκια κρέμα γαλακτος (σαντιγί)
180ml ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας

Γαρνιτούρα
100g μαύρη σοκολάτα
30g Αλατισμένο βούτυρο
Καβουρδισμένα φουντούκια, ψιλοκομμένα

Μέθοδος:

Στρώστε το εσωτερικό μιας φόρμας 23 cm με λαδόκολλα.
Ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο μαζί και πιέστε τα στη βάση και ανεβείτε στα 3/4 της πλευράς της φόρμας.
Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σταθεροποιηθεί.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει σκληρές κορυφές και στη συνέχεια προσθέστε σιγά σιγά τη βανίλια και το ζαχαρούχο
συμπυκνωμένο γάλα χωρίς να ξεφουσκώσει η κρέμα. Ρίξτε την πάνω από τα μπισκότα και εξομαλύνετε την επιφάνεια.
Καταψύξτε για 5 ώρες.

Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί, περιχύστε όλη την επιφάνεια, πασπαλίστε με θρυμματισμένα φουντούκια και περιχύστε πάλι με λίγη περισσότερη σάλτσα σοκολάτας από πάνω. Κρατήστε το πάντα στην κατάψυξη. Το βγάζετε 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Καλή όρεξη! 😊

Την Τούρτα Παγωτό Χωνάκι την βρήκαμε στο Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πανεύκολη τούρτα με μπισκότα ζαχαρούχο και μερέντα

Πανεύκολη τούρτα με μπισκότα ζαχαρούχο και μερέντα

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 κυπελάκι βιτάμ (250 γρ)
4 φλυτζάνια τσαγιού των(250 ml)φρέσκο γάλα
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
7 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
1 σοκολάτα κουβερτούρα (125γρ)
2 κουταλιές σούπας μερέντα
1 κουτάκι Morfat σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Σε μια φόρμα τσέρκι (26-28 εκ.)στρώνουμε όλα τα μπισκότα ακανόνιστα αρκεί να γεμίσει όλη η βάση επιφάνεια-κρατάμε ένα για στόλισμα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το κόρν φλάουρ το οποίο έχουμε διαλύσει στο 1 φλυτζάνι γάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε όλο το βούτυρο την σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και την μερέντα.
Ανακατεύουμε να λιώσουν.
Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Σκεπάζω με μεβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει <<πέτσα>> και αφήνω να κρυώσει.
Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.
Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας.Ρίχνω και την βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα,πάνω από την σοκολατένια κρέμα.
Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες,η όλη νύχτα.

Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.
Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα και 2-3 κουταλιές της σούπας μερέντα και ανακατεύω σε σιγανή φωτιά να λιώσει η μερέντα.
Γαρνίρω με λιωμένη μερέντα και τριμμένα μπισκότα.

H Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΚέικ με φρούτα του καλοκαιριού και τυρί κότατζ
Επόμενο άρθροΗ Επαγγελματική συνταγή της Μπουγάτσας με κρέμα