Τούρτα μπισκότου

Συστατικά:

500 γραμμάρια τυρί κρέμα
150-200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
400 ml κρέμας γάλακτος
60 γραμμάρια καρύδας
200 γραμμάρια μπισκότα jafa (Choco Orange με μαρμελάδα πορτοκαλιού & σοκολάτα Παπαδοπουλου)

γκανας σοκολάτας:
100 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
20 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. μέλι
150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (60- 70% περιεκτικότητα σε κακάο)

Προετοιμασία:

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και 200 ​​γραμμάρια ζάχαρη άχνη και χτυπάμε.
Προσθέστε 400 ml κρέμας γαλακτος στο μείγμα και στη συνέχεια χτυπήστε.
Χωρίστε τη μάζα σε 2 μέρη. Προσθέστε καρύδα σε ένα μέρος.
Στο δεύτερο μέρος προσθέτουμε τα μπισκότα ψιλοκομμένα.

Αρχικά, τακτοποιήστε σε βουτυρωμένη φόρμα περίπου 300 γραμμάρια μπισκότα πτιμπερ μουλιασμένα με γάλα.
Τοποθετούμε τη γέμιση με το μπισκότο jafa από πάνω πάλι μπισκότο πτιμπερ και μετά τη γέμιση με την καρύδα.
Περιχύνετε με την γκαναζ που πήρατε από τη σοκολάτα και τη γλυκιά κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε.

για την γκανάς
Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα.
Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
Καλύπτουμε το μπολ για 1 με 2 λεπτά.
Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η γκανάς.

Δείτε περισσότερες ωραίες συνταγές εδώ

Προηγούμενο άρθροΤριμμένη μελιτζάνα με γέμιση ζαμπόν και τυρί…Κανείς δεν ξέρει αυτή την καταπληκτική συνταγή!
Επόμενο άρθροΚριτσινάκια Παραλίας Λεμονιού