Τούρτα Χελώνα🐢

✅Υλικά:

● 6 ασπράδια
● 6 κρόκοι
● 2 φλιτζάνια ζάχαρη
● 2 φλιτζάνια αλεύρι
● 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ή μπέικιν πάουντερ

✅Κρέμα:
● κρέμα γάλακτος 750 γρ
● 1 κ.σ ζάχαρη
● κακάο 2-3 κ.σ

για γλάσο:
κρέμα γάλακτος
6 κ.σ ζάχαρη

✅Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια με 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Χτυπάμε τους κρόκους με 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Συνδυάστε τα ασπράδια και τους κρόκους.
Ρίξτε προσεκτικά το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ψήνετε κέικ σε ένα ταψί, απλώνοντας τη ζύμη με ένα κουτάλι, λιγότερο από μια κουταλιά της σούπας τη φορά (κουτάλι γλυκού). Θερμοκρασία 180 βαθμούς.

Για την κρέμα, χτυπήστε ελαφρά μαζί την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και το κακαο. Δεν θα σας συμβούλευα να προσθέσετε ολόκληρο το ποτήρι ζάχαρη – είναι πολύ
γλυκό για το γούστο μου, προσθέτω λιγότερη, αλλά όλα είναι θέμα προσωπικής προτίμησης.
Δεν χρειάζεται χτύπημα, απλά ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια, βυθίστε τα κεκακια στην κρέμα, απλώστε τα σε στρώσεις σε ένα
πιάτο.

Ετοιμάζουμε γλάσο από ζάχαρη και κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε το μείγμα αλλά μην βράσει, σκεπάζουμε το κέικ, διακοσμούμε με σοκολάτα τριμμένη
Φυσικά, μπορείτε να φτιαξετε τα κεκάκια σε τόσο απλή μορφή. Αλλά είναι πιο νόστιμο να προσθέσετε κάτι φρέσκο, για παράδειγμα, μήλα σε λεπτές φέτες συν καρύδι ή ξηρούς καρπούς.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Ольга Воронова

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Προφιτερόλ: Αφράτα Σουδάκια σε Αέρινη Κρέμα και Σοκολατένια Αγκαλιά!
Επόμενο άρθροΖεστή σούπα με φακές και κριθάρι