Δείτε Επίσης: Ελαφρύ κρεμώδες κέικ με καρύδια. | Κέικ πορτοκάλι είναι μια τόσο απλή απόλαυση με εκπληκτική γεύση

Το Μαρμαρένιο Κέικ

Συστατικά:

150 γραμμάρια βουτύρου (θερμοκρασία δωματίου)
200 γραμμάρια ζάχαρης ς
4 αυγά
2 πρέζα αλάτι
200 gr Γιαούρτι
2 κουταλιές ρούμι
290 γρ αλεύρι
12 γρ. Μπέικιν πάουντερ
15 γρ. Κακάο
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά την φόρμα του κέικ με την τρυπα στην μέση και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη,βούτυρο μαλακό και χτυπάμε μα το μίξερ χειρός για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλάτι και το αυγό και χτυπάμε για 40”, μετα ρίχνουμε τα υπόλοιπα αυγά ένα-ένα ενώ χτυπάμε ενδιάμεσα σε κάθε προσθήκη. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ρούμι και το αναμιγνύουμε.
Ξεκινάμε τώρα και κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα αυγών και προσθέτουμε το γιαούρτι σταδιακά και τα δύο υλικά ενώ χτυπάμε μεταξύ κάθε προσθήκης. Προσθέτουμε μετά το μπεικιν που το κοσκινίζουμε και αυτό μέσα στο μείγμα και χτυπάμε.

Αδειάζουμε το 1/3 του μείγματος σε ένα άλλο μικρό μπολ. Στο μικρό μπολ κοσκινίζουμε το κακάο και χτυπάμε με το μίξερ.

Αδειάζουμε στην βάση της φόρμας λίγο από την λευκή κρέμα και από πάνω τη καφέ

και το επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά (λευκή – καφέ) και τελειώνουμε με την λευκή κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Τσεκάρουμε με το τεστ της οδοντογλιφίδας εάν είναι έτοιμο το κέικ (η οδοντογλυφίδα θα πρέπει να βγει καθαρή εάν την εισάγουμε μέσα στο κέικ).
Γυρνάμε την φόρμα ανάποδα σε ένα πιάτο και κοσκινίζουμε από πάνω την ζάχαρη άχνη πολύ καλά να καλύψει το κέικ μας

Καλή Απόλαυση με έναν ωραίο καφέ ή τσάι

Δείτε Επίσης: Ελαφρύ κρεμώδες κέικ με καρύδια. | Κέικ πορτοκάλι είναι μια τόσο απλή απόλαυση με εκπληκτική γεύση

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΠικάντικο Κεμπάπ με σάλτσα Γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες στο φούρνο ογκρατέν