Cheesecake Λεμονιού

Σας προσφέρω μια πολύ νόστιμη συνταγή για cheesecake, απίστευτα απαλός, επιτυχημένος συνδυασμός με το λεμονι!

Έχω μια φόρμα ζαχαροπλαστικής μέγεθος 24-26 cm

Υλικά

Για την κρέμα τυριού

Ανθότυρο 2,5 κιλά
Αυγά 12 τεμ
Βούτυρο 200 γρ
Σιμιγδάλι 80 γρ
Ζάχαρη 400 γρ.
Ξύσμα λεμονιού
Ζάχαρη βανίλια 2 τεμ.

Βάση του ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αλεύρι 250
Βούτυρο 120
Αυγό 1 τεμ.
Ζάχαρη 100 hryvnia.
Κακάο 2 κ.σ.
Μπέικιν πάουντερ 1 κουτ.
κρέμα γάλακτος 1-2 κ.σ.

Κρέμα Λεμονιού
Λεμόνια 3 τεμάχια (χυμός λεμονιού 150 γρ. + 50 γρ. νερό)
Βούτυρο 75 γρ.
Ζάχαρη 250 γρ.
Τα αυγά είναι μεγάλα 3 τεμ.
Επιπλέον, άλλα 50 γρ κρύο βούτυρο

Εκτέλεση

Προετοιμασία κρέμας τυριού
Τυρί + κρόκοι αυγών + ζάχαρη + σιμιγδάλι + βούτυρο + ζάχαρη βανιλιας χτυπάμε τα πάντα με ένα μπλέντερ.
Δεν είναι απαραίτητο να χτυπήσετε για πολλή ώρα για να μην κορεστεί έντονα με αέρα. Γιατί στο ψήσιμο το cheesecake φουσκώνει
έντονα, και μετά κατακάθεται, προσθέστε ξύσμα λεμονιού.
Χτυπήστε ξεχωριστά τα παγωμένα ασπραδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνει αφρός, ανακατέψτε προσεκτικά με μια σπάτουλα με την
μάζα τυριού.

Για την βαση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της συνταγής και ζυμώνουμε γρήγορα.
(Μου αρέσει όταν το κέικ είναι λεπτό, οπότε χρησιμοποιώ το 1/2 μέρος της ζύμης και το δεύτερο το αφήνω την επόμενη φορά στην κατάψυξη)
Καλύπτουμε τον πάτο με χαρτί ψησίματος, ομοιόμορφα με ένα ποτήρι ή πλάστη, τον ανοίγουμε, αλείφουμε τα πλαϊνά της φόρμας με βούτυρο.
Απλώστε τη μάζα τυριού στο κέικ, ισιώστε ομοιόμορφα σε όλη τη φόρμα με μια σπάτουλα
Ψήνουμε σε θερμοκρασία 175-180 * 45-55 λεπτά.
Όλα εξαρτώνται από τον φούρνο σας!
Έτοιμο cheesecake – η μέση ταλαντεύεται ελαφρώς, Αφήστε το cheesecake πρώτα σε ελαφρύ κλειστό φούρνο και μετά κρυώστε εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.

Κρέμα Λεμονιού

Ετοιμάζουμε την κρέμα . Κάνουμε ένα μπεν μαρι (μια κατσαρόλα με νερό που βραζει και απο πάνω ένα μπολ).
Στη συνέχεια, αφαιρέστε το ξύσμα από τρία λεμόνια και στύψτε το χυμό από 150 γραμμάρια, + άλλα 50 γραμμάρια νερό προσθέστε.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη και βάζουμε στο μπεν μαρι να διαλυθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά (εγώ χτυπάω με το μπλέντερ) και ζεσταίνουμε ξανά (δεν αφήνουμε να βράσει, γιατί θα ψηθεί το αυγό) μέχρι να αρχίσει να πήζει η μάζα.
Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περίπου 15 λεπτά. Στη ζεστή μάζα προσθέτω επιπλέον 50 γραμμάρια κρύο βούτυρο, ανακατεύω καλά και αφήνω να κρυώσει η κρέμα λεμονιού σε θερμοκρασία δωματίου.
Απλώνουμε την κρυωμένη κρέμα πάνω στο cheesecake και αφήνουμε να κρυώσει.
Η κρέμα λεμονιού κρατά τέλεια το σχήμα του και κρατάει καλά, δεν ρέει από τη μάζα τυριού.

Καλή Απόλαυση!!!!!

Προηγούμενο άρθροΡολάκια σφολιάτας – μόνο με 3 υλικά
Επόμενο άρθροΑφράτα και νόστιμα ψωμάκια με κρέμα, είναι ιδανικά για ένα νόστιμο πρωινό!