Τρίγωνα με πανοράματος με κρέμα σοκολάτα

Υλικά

300 γρ. φύλλο κρούστας
170 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
ψιλοκομμένο & καβουρδισμένο αμύγδαλο για το ντεκόρ

Για την κρέμα:
200γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
800γρ. γάλα
150γρ. ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
4 κοφτές κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
10γρ. στιγμιαίο καφέ
20γρ. κακάο
100γρ. βούτυρο παγωμένο
200γρ. κουβερτούρα

Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2½ ποτήρια νερό
φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Στρώνουμε με χαρτί τη ρηχή λαμαρίνα του φούρνου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις.
Απλώνουμε το φύλλο (κρύο, από το ψυγείο) στον πάγκο μας.
Κόβουμε λωρίδες 10 εκ. περίπου και τυλίγουμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά σε τρίγωνο.
Για να μείνει ανοιχτό το τρίγωνο στο ψήσιμο και να μπορούμε να το γεμίσουμε μετά, υπάρχουν ειδικοί μεταλλικοί κώνοι της επαγγελματικής ζαχαροπλαστικής. Εγώ, που δεν έχω, βάζω μέσα σε κάθε τρίγωνο ένα καρύδι ολόκληρο, με το τσόφλι.
Αραδιάζουμε τα τρίγωνα στη λαμαρίνα, τα βουτυρώνουμε καλά και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.

Όσο ψήνονται, φτιάχνουμε την κρέμα:

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα 2/3 από το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουερ, τη βανίλια, τον καφέ και το κακάο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παράλληλα λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
Μόλις τα ετοιμάσουμε, παίρνουμε το υλικό που βράζει και ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στο μείγμα με τα υλικά που έχουμε μπροστά μας ανακατεμένα. Στην συνέχεια προσθέτουμε και την κουβερτούρα από το μπεν μαρί.
Βάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα, να κάνει τις πρώτες φουσκάλες και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το παγωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με την κρέμα.

Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτει στην κρέμα για μην σχηματιστεί κρούστα όταν παγώσει. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Όταν έχουμε κρύα την κρέμα, την βγάζουμε από το ψυγείο και την ξανά χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
Θα πρέπει να γίνει λεία όπως όταν την ρίξαμε στο μπολ για να κρυώσει.

Σιρόπιασμα

Όταν κρυώσουν τα τρίγωνα, τα βυθίζουμε ένα ένα με τρυπητή κουτάλα στο ζεστό σιρόπι για 1′ περίπου.
Τα αφήνουμε σε σχάρα να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
Τοποθετούμε σε μια πιατέλα τα τρίγωνα.
Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και κάνουμε δύο τρεις γύρους, έτσι ώστε να γεμίσει κάθε φωλιά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜουστουκούλουρα με σταφίδες
Επόμενο άρθροΣουπιές με κοφτό μακαρονάκι σε κόκκινη σάλτσα