Κέικ καπουτσίνο (1,5 κιλό)

Απολαυστικότατο! Το παντεσπάνι ήταν αφράτο και με τέλεια υφή, ενώ η κρέμα capoutsino ήταν πλούσια, γευστική και αρωματική. Η σαντιγί από πάνω έδινε μια ωραία γαλακτώδη πινελιά και ολοκλήρωνε τέλεια το γλυκό.

Μερικά ακόμα σχόλια:

  • “Η κρέμα capoutsino ήταν η έκπληξη του γλυκού! Πολύ ωραία γεύση και άρωμα.”
  • “Η σαντιγί ήταν πολύ αφράτη και δροσερή. Ταιριαζε τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά.”
  • “Το κέικ ήταν ιδανικά γλυκό, χωρίς να είναι λιγωτικό.”
  • “Η παρουσίαση του κέικ ήταν πολύ όμορφη. Φαινόταν πολύ λαχταριστό!”
  • “Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα! Είναι ένα τέλειο γλυκό για κάθε περίσταση.”

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε:

  • “Μια ωραία πινελιά θα ήταν να προσθέσετε λίγη τρούφα σοκολάτας πάνω από τη σαντιγί.”
  • “Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε το κέικ με σκόνη κακάο ή με κακάο σε σκόνη.”
  • “Το κέικ είναι ιδανικό για να το συνοδεύσετε με ένα φλιτζάνι καφέ ή σοκολάτα.”

Σας εύχομαι καλή όρεξη!

Υλικά

Παντεσπάνι σοκολάτας:
5 αυγά 
125 g μαύρη σοκολάτα (έχω “Lux” Babaevsky)
125 γρ βούτυρο
1,5 κ.γ. στιγμιαίος καφές
150 γρ ζάχαρη
125 γρ αλεύρι
1 κουτ μπέικιν πάουντερ

Κρέμα “Cappuccino”:
250 γρ μασκαρπόνε
250 γρ κρέμα σαντιγί 33-35%
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
50 g καπουτσίνο σκονη

Κρέμα:
250 γρ κρέμα σαντιγί 33-35%
1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
+ σοκολάτα

Εκτέλεση

Λιωνουμε την σοκολάτα και αφηνουμε να κρυωσει
Σε ένα μπολ, μεταφέρετε το μαλακό βούτυρο και προσθέστε τη μισή ζάχαρη, χτυπήστε για 5-7 λεπτά, ρίξτε τη κρύα λιωμενη σοκολάτα.
Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ζεστό νερό στον στιγιμαιο καφέ ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως, αδειάζουμε στο μπολ, με το βουτυρο ανακατεύουμε με το μίξερ να ενσωματωθει
Τώρα τα ασπράδια χωρίζονται από τους κρόκους προσεκτικά για να μην μπει μέρος του κρόκου στα ασπράδια, ρίχνουμε τα ασπράδια σε ένα καθαρό και στεγνό μπολ και αφηστε την άκρη. Ανακατέψτε τους κρόκους έναν έναν στη ζύμη, έτσι πρέπει να προσθέσετε και τους πέντε κρόκους
Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, κοσκινίστε το μέσα στην ζυμη ανακατέψτε μια σπάτουλα, προσθέστε και μια πρέζα αλάτι.

Στην συνέχεια χτυπάω τ ασπράδια να γίνει αφρός τώρα προσθέτω σταδιακά τη δεύτερη μισή ζάχαρη και χτυπάω τα χτυπημένα ασπράδια να σφίξουν σε μαρεγκα, ανακατεύω την μαρέγκα στη ζύμη, πρώτα ανακατεύω ένα μικρό μέρος να γίνει
πιο απαλή η ζύμη και μετά την υπόλοιπη μαρεγκα

Βάζω τη ζύμη σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα και την απλώνω ομοιόμορφα.
Ψήνω στο φούρνο στους 170° ψήνω για 25 λεπτά, τσεκάρω για ετοιμότητα με μια οδοντογλυφίδα αφήνοντας το παντεσπάνι να κρυώσει. Τετραγωνίστε τις άκρες και κόψτε στα δύο το παντεσπανι μαζι με το χαρτι για να το αφαιρέσετε πιο εύκολα, θα υπάρχουν δύο στρώσεις κέικ.

για την κρέμα χρειάζεστε

Μεταφέρω το μασκαρπόνε στο μπολ και ζυμώνω με ένα κουτάλι ώστε το τυρί γίνεται πιο μαλακό, μετα ανακατέψετε με ένα μίξερ προσθέστε το καπουτσίνο, ρίξτε κρέμα γάλακτος και προσθέστε ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας σε λίγα λεπτά θα πάρετε μια πλούσια, κρέμα με γεύση καπουτσίνο, συναρμολογήστε το κέικ σε δίσκο, βάλτε το πρώτο κέικ απλώνουμε
σχεδόν όλη την κρέμα, αφήνουμε δύο κουταλιές της σούπας να βάλουμε γυρω από το κέικ και λίγο απο πάνω.
Ισοπεδώνουμε την κρεμα βάζουμε το δεύτερο κέικ απο πάνω και με την υπόλοιπη κρέμα, αλλειφουμε τα πλαϊνά του κέικ και πάνω.
Βαζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή όλη τη νύχτα

Την επόμενη μέρα χτυπάμε 250 γρ κρεμα γάλακτος με περιεκτικότητα σε λιπαρά 33-35%. και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, χτυπημένη μέχρι η κρέμα να αρχίσει να κρατά το σχήμα της, απλώστε τη κρεμα στο κέικ, ισοπεδώστε το, καλυψτε τα πλαϊνά
του κέικ από πάνω τρίβουμε τη μαύρη σοκολάτα στον πιο λεπτό τους τρίφτη, βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για 1-2 ώρες και μετά το σερβίρουμε μπορεί να κοπεί σε 12 κομμάτια ή 24 μικρότερα κομμάτια αρκετά για μεγάλη παρέα, το παντεσπάνι είναι υγρό σαν μπράουνι και λιώνει στο στόμα σου ένα πολύ τρυφερό κέικ με πλούσια και ευχάριστη γεύση καπουτσίνο

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ Τούρτα Σοκολάτας

Κέικ Τούρτα Σοκολάτας

Η συνταγή για το κέικ είναι απολύτως απίστευτη. Με μια λέξη, το τέλειο κέικ για τους λάτρεις της σοκολάτας. Παίρνουμε μια τούρτα νόστιμο, σιροπιαστή και αρωματική, πολύ καλύτερή από αυτά της αγοράς.

Συστατικά

Για το παντεσπανι:
200 gr Ζαχαρη
150 γρ αλεύρι
5 αυγά
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
1 εσάνς βανίλιας

Για το σιρόπι:
400 μλ νερό
200 γρ ζαχαρη
2 φακελάκια καπουτσίνο σοκολάτας
1 κουταλάκι λικερ

Κρέμα :
400 γρ βούτυρο
200 γρ ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 εσάνς ρούμι

Για το γλάσο:
300 ml γλυκιά κρέμα
250 γρ μαύρη σοκολάτ

Εκτέλεση

Η συνταγή για το κέικ είναι απολύτως απίστευτη. Με μια λέξη, το τέλειο κέικ για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Παίρνουμε μια τούρτα νόστιμο, σιροπιαστή και αρωματική, πολύ καλύτερή από αυτά της αγοράς.

Ξεκινάμε και σε ένα μίξερ βάσης ρίχνουμε και χτυπάμε τα αυγά στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα έως ότου ασπρίσει το μείγμα ανακατεύουμε μαζί όλα τα ξηρά υλικά ρίχνουμε μέσα τα αυγά τη βανίλια και ξεκινάμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα ξηρά υλικά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το τέλος θα έχουμε πάρει ένα σοκολατένιο μείγμα στρώνουμε ένα στρόγγυλη φόρμα με χαρτί ψησίματος αδειάζουμε το μείγμα και το ισιώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς από 20 λεπτά με μισή ώρα

Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα δύο φακελάκια καπουτσίνο μόλις πάρει βράση το αφήνουμε από 5 έως 7 λεπτά για να δέσει το σιρόπι.

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το βούτυρο ζάχαρη άχνη το κακάο τη βανίλια και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης έως ότου πάρουμε μία σοκολατένια κρέμα και αφήνουμε στην άκρη.

Για το γλάσο
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος αφήνουμε να βράσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και την προσθέτουμε μέσα στη σοκολάτα τι ανακατεύουμε έως ότου πάρουμε το γλάσο σοκολατένιο

Το παντεσπάνι μας έχει κρυώσει το κόβουμε οριζόντια στη μέση σε δύο μέρη βάζουμε το πρώτο μέρος μέσα σε ένα πυρέξ που το εχουμε στρώσει με μι μεμβρανη που κρεμετε μπολικη εξω απο το πυρεξ, και το σιροπιάζουμε με το σιρόπι στη συνέχεια αλείφουμε τη κρέμα σοκολάτα, από πάνω βάζουμε το δεύτερο μέρος από το παντεσπάνι
σιροπιάζουμε σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες
Οταν βγλαλουμε από το ψυγείο το κόβουμε σε κομμάτια απλώνουμε από πάνω το γλάσο και σε κάθε κομμάτι.
Με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής έχοντας το εξάρτημα σταυροειδές μία μπαλίτσα με σαντιγί

Σας διαβεβαιώνω ότι θα αρέσει σε όλους.

Προηγούμενο άρθροΤο αυθεντικό Ρεβανί Βεροίας
Επόμενο άρθροΜπισκότο για την περίοδο της Σαρακοστής