Τραγανά κριτσίνια σιμιγδαλιού με λιαστή ντομάτα και ελιές καλαμάτας.

Υλικά

200 γραμμάρια σιμιγδάλι
50 γρ αλεύρι πίτσας
20 γρ λάδι (ίσως και άλλα λιπαρά)
5 γρ αλάτι
3γρ φρέσκια μαγιά
Ελιές και λαιστες ντομάτες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Τα ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μια ζύμη. Αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε σε 16 μέρη και σχηματίζουμε με τα χέρια μας φυτίλια, αλευρώνουμε ελαφρά με σιμιγδάλι (σιμιγδάλι σίτου) και στεγνώνουμε.


Τα αραδιάζουμε σε ταψί, τα αφήνουμε να φουσκώσουν λίγο λίγο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτα με κασέρι
Επόμενο άρθροΤηγανητές μελιτζάνες & πατάτες: Ο τέλειος συνδυασμός