Δείτε Επίσης: Τηγανητές μελιτζάνες με πράσινες πιπεριές και ντομάτες | Πατάτες με Μπιφτέκια στο φούρνο

Μπιφτέκια με πράσα

Συστατικά

2 μεσαίου μεγέθους πράσα (περίπου 0,5 kg) καλά καθαρισμένα
1-2 μεγάλα αυγά
1/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Οδηγίες

Για τα πράσα:
Κόψτε τα πράσα κατά μήκος και μετά ψιλοκόψτε. Είναι το πράσινο μέρος στο πράσο σε ωραίο και φρέσκο,
χρησιμοποιήστε το επίσης.

Τοποθετήστε τα ψιλοκομμένα πράσα σε μια μεσαία κατσαρόλα, προσθέστε νερό στα 3/4 μέχρι το ύψος των πράσων και αφήστε τα να βράσουν.
Μαγειρέψτε σε μέτρια-υψηλή φωτιά 40-60 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου εξατμιστεί όλο το νερό και τα πράσα είναι εντελώς τρυφερά (σημειώστε το αποτέλεσμα είναι πιο σημαντικό από τον προαναφερόμενο χρόνο μαγειρέματος, μαγειρέψτε περισσότερο αν χρειαστεί).
Αφού δεν βλέπετε νερό στο κάτω μέρος της κατσαρόλας, συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, για να στεγνώσει ακόμη περισσότερο τα πράσα.

Για να σχηματίσετε τα μπιφτέκια:
Μετακινήστε τα μαγειρεμένα πράσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αυγά, την φρυγανιά και το αλάτι ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Χρησιμοποιώντας βρεγμένα χέρια (οπότε τίποτα δεν κολλάει), πάρτε περίπου μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα και σχηματίστε σε 1 εκ πάχος στρογγυλό χάμπουργκερ.
Βάζουμε 5-6 μπιφτέκια στο τηγάνι και τηγανίζουμε 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα πάνω σε χαρτοπετσέτες. Συνεχίστε να σχηματίζετε και τηγανίζετε μπιφτέκια από το υπόλοιπο μείγμα.
Σερβίρετε ταυτόχρονα, μαζί με ελληνικό γιαούρτι ή σπιτικό ταχίνι.
Τα μπιφτέκια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο 3-4 ημέρες ή να καταψυχθούν 3 μήνες.

Δείτε Επίσης: Τηγανητές μελιτζάνες με πράσινες πιπεριές και ντομάτες | Πατάτες με Μπιφτέκια στο φούρνο

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανοπιτάκια
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια Σουφλέ με Κιμά