ΥΛΙΚΑ

5 αυγα
1.1/4 κούπα ζαχαρη
3/4 κουπας ηλιέλαιο
45 γρ φρεσκια μαγια
1 κούπα γαλα
1/2 πορτοκαλι ξύσμα και χυμό
1.200 γρ αλευρι γ ο χ
1 κ γλυκού μπέικιν
4 κ γλυκού μαχλέπι
2 κ γλυκού μοσχοκάρυδο
2 κ γλυκού μαστίχα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Έπιασα τη μαγιά με μια τσιμπιά ζάχαρη 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό και αρκετό αλεύρι να γίνει πηκτός χυλός το αφησα να φουσκώσει.
Έβαλα όλα τα υλικά σε λεκανιτσα εκτός το αλεύρι και την μαγιά, τα χτύπησα στο μίξερ καλά, προσθεσα τη μαγιά ανακάτεψα με το χέρι να ενωθούν και άρχισα να βάζω αλεύρι με το μπέικιν, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία, ελαστική. Την σκέπασα καλά να φουσκώσει για 2 ώρες.
Έπλασα μικρά τα τσουρεκάκια και τα άφησα να φουσκώσουν 20 λεπτά . Τα πέρασα με χτυπημένο κρόκο αυγού με βανίλια, έβαλα σουσάμι και τα έψησα σε προθερμασμενο φούρνο 170 βαθμούς αέρα για 25-30 λεπτά. Όταν πήραν χρώμα τα σκέπασα με αντικολλητικό χαρτί. Έγιναν 8, 5 μικρά και 3 μέτρια.

Προηγούμενο άρθροΑπό τα ποιο ωραία,υπέροχα, Αφράτα Κρουσάν Μερέντας από την Τζένη Τσανακτσίδου!!
Επόμενο άρθροΗ πιο εύκολη συνταγή να φτιάξετε ΚΕΜΠΑΠ