Υγρό κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι

Δείτε Επίσης Κέικ Αμυγδάλου με σιρόπι λεμονιού | Αμυγδαλόπιτα…για να σας γλυκάνω

Συστατικά:

Χρησιμοποιώ φόρμα 20×20 εκ

2 πορτοκάλια (για ξύσμα και χυμό)
150 ml (1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας) χυμός πορτοκάλι
160g (1 φλιτζάνι) λεπτό σιμιγδάλι
100g (3/4 φλιτζάνι) απλό αλεύρι
30g (1/4 φλιτζάνι) αλεύρι αμυγδάλου
2 κουταλιές της σούπας μπεικιν παουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
226g (1 φλιτζάνι) αναλατο βούτυρο
180g (3/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας) ψιλή ζάχαρη
4 αυγά
Ξύσμα από 2 πορτοκαλια
1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι
Διακόσμιση
40g (1/2 φλιτζάνι) νιφάδες αμυγδάλου

Εκτέλεση

Πάρτε το ξύσμα και το στραγγισμένο χυμό από 2 πορτοκαλια και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μπόλ βάλτε το σιμιγδάλι ρίξτε μέσα το χυμό προτοκάλι και αφήστε το να ρουφήξει για περίπου 30 λεπτά ενώ προετοιμάζετε τα άλλα συστατικά.
Κοσκινίστε σε ένα μπολ όλα τα ξηρά συστατικά: απλό αλεύρι, αλεύρι αμυγδάλου, μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε βούτυρο (μαλακό) και ζάχαρη. Ανακατέψτε πρώτα και μετα
χτυπήστε με ένα μιξερ χειρός τα μέχρι να γίνει κρεμώδες, και αφρατέψει.
Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά. Χτυπήστε μέχρι να συνδυαστεί καλά.
Προσθέστε το εμποτισμένο αλεύρι σιμιγδάλι. Είναι φυσιολογικό το σιμιγδάλι και το πορτοκάλι να είναι πηχτό. Με το μίξερ ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν όλα μαζί.

Προσθέστε το ξύσμα πορτοκάλι και τα κοσκινισμένα ξηρά συστατικά σε 2 παρτίδες, εναλλάξ με 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι.
Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ανατέψετε τα ξηρά συστατικά, καθώς δεν θέλουμε να αναμιγνύουμε  υπερβολικά.
Μεταφέρετε το κτύπημα σε ένα ταψί 20×20 εκ, λαδωμένο και στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να απλώσετε την επιφάνεια ομοιόμορφα.
Απλώστε και πασπαλίστε τις νιφάδες αμυγδάλου που καλύπτουν την κορυφή του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 50-55 λεπτά ή έως ότου η οδοντογλιφίδα βγει καθαρό.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε και το σερβίρετε.

Δείτε Επίσης Κέικ Αμυγδάλου με σιρόπι λεμονιού | Αμυγδαλόπιτα…για να σας γλυκάνω

ΠΗΓΗ: gracioustreatz.wixsite.com

Προηγούμενο άρθροΦιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ντοματίνια και τυρί: Μια ακαταμάχητη γευστική έκρηξη!
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια στην κατσαρόλα με φρέσκια ντομάτα!