Κέικ εσπεριδοειδών με σιμιγδάλι

Για επιδόρπιο το σαββατοκύριακο ετοίμασα ένα πολύ νόστιμο κέικ με σιμιγδάλι.
Σας εύχομαι μια υπέροχη μέρα!

Χρειάζεστε:

500 ml. γάλα
400 ml. νερό
Μια πρέζα αλάτι
50 g βούτυρο
Μια φέτα φλούδας λεμονιού / από βιολογικό λεμόνι /
Κομμάτι φλούδας πορτοκαλιού / από οργανικό πορτοκάλι /
Ένα μικρό ξυλάκι κανέλας
180 g σιμιγδάλι σίτου / 1 κούπα – η κούπα έχει χωρητικότητα 250 ml /
4 αυγά
250 g ανθότυρο
250 g ζάχαρη / 1 κουπα και 3 κουταλιές της σούπας /

Ξύσμα πορτοκαλιού και του λεμονιού, από τα οποία πήρα τα κομμάτια παραπάνω

Εκτέλεση

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ζεσταίνετε το γάλα, το νερό, το αλάτι, το βούτυρο, την φλούδα του λεμονιού και του πορτοκαλιού και την κανέλα. Λίγο πριν βράσει, μείωσα τη θερμότητα, αφαίρεσα τις φλούδες και την κανέλα και πρόσθεσα σιμιγδάλι. Ανακατεψα έντονα έως ότου το μίγμα άρχισε να πήζει. Από τη στιγμή του βρασμού μαγειρεύω για περίπου 2 λεπτά, ή μέχρι να έχω ένα παχύ μείγμα. Αφαίρεσα το μαγειρεμένο σιμιγδάλι από τη φωτιά και το
άφησα να κρυώσει εντελώς, ανακατεύοντας περιστασιακά. Φυσικά, σφίγγει πολύ.

Σε ένα βαθύ μπολ έβαλα τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκάλιου. Χτύπησα με ένα μίξερ για περίπου 2-3 ​​λεπτά και πρόσθεσα το ανθότυρο. Εάν υπάρχει υγρό στην συσκευασία του ανθότυρου στραγγίξτε το. Αναμίξαμε με ένα μίξερ και άρχισα να προσθέτω το σιμιγδάλι σε μερίδες, ανακατεύοντας πολύ καλά. Στο τέλος, το μείγμα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λείο.

Κάλυψα το κάτω μέρος μιας φόρμας με δακτύλιο και διάμετρο 25 cm με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος.
Σφίξαμε το δαχτυλίδι, και έκοψα το χαρτί που περίσσευε γυρω γυρω. Λίπανα το κάτω μέρος και τα πλαινα με βουτυρο και αδειασαμε το μείγμα. Το απλωσα ομοιόμορφα και το έβαλα για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά. Κατά το ψήσιμο, το κέικ φουσκώνει, αλλά στη συνέχεια πέφτει, το οποίο είναι απολύτως φυσικό και δεν πρέπει να σας ενοχλεί. Αφού τελείωσε ο χρόνος ψησίματος, το άφησα στο φούρνο με την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή, βάζοντας ένα ξύλινο κουτάλι.
Έφτιαξα το κέικ αργά το βράδυ και έμεινε έτσι όλη τη νύχτα. Εάν δεν έχετε τόσο πολύ χρόνο, πρέπει να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε. Πασπαλίζω ελαφρά με ζάχαρη άχνη και έκοψα το πρώτο κομμάτι.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακά Φασόλια Γίγαντες πλακί
Επόμενο άρθροΠασχαλινά Γεμιστά Τσουρέκια με 3 διαφορετικές γεύσεις