Η παραδοσιακή καρυδόπιτα είναι ένα υπέροχο γλυκό που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε! Η πλούσια γεύση των καρυδιών σε συνδυασμό με την αρωματική νότα της κανέλας, του γαρυφάλλου και του κακάο, δημιουργούν ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας, αλλά μπορείτε επίσης να την απολαύσετε ως γλυκό επιδόρπιο με μια σφήνα παγωτό βανίλια. Ένας αληθινός λαχτάριστος θησαυρός από την ελληνική κουζίνα!

Υλικά

6 μεγάλα αβγά θερμοκρασία δωματίου.
200 γρμ.καρυδοψυχα χοντροαλεσμένα.
200 γρμ.φρυγανια η γαλετα.
100 γρμ.ζαχαρη.
1 Κουταλακι γλυκού κανέλα.
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο.
1 φακελάκι μπεικιν.
Ξυσμα 1 λεμόνι 🍋🍋
50 γρμ κακάο πικρό.
1 φλυτζάνακι μικρό του καφέ κονιάκ.
2 βανίλιες

Σιροπι
500 γρμ.ζαχαρη.
600 νερό.
1 ξύλο κανέλας.
1/2 λεμόνι χυμός 8 λεπτά το δένω αφήνω να κρυώσει

Εκτελεση 

Χωρίζω τους κρόκους αβγών χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα,στην συνέχεια χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη να γίνει μια κρέμα κίτρινη , ρίχνω το κονιάκ το ξύσμα λεμονιού τις βανίλιες τη φρυγανιά τριμμένη τον μπεικιν.Εννοώ σιγά σιγά την μαρέγκα μου με το μίγμα κρόκων και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα μου μέχρι να τελειώσει στην συνέχεια ρίχνουμε κουταλιές σούπας λίγο λίγο και ανακατεύουμε απαλά να μην ξεφουσκώσει το μίγμα μου .

θέλω ταψί 30 εκ.αλείβω το ταψί μου βούτυρο και βάζω φρυγανιά για να μην μου κολλήσει η καρυδόπιτα μου ♥️ ψήνω στον αέρα 180 για 30 λεπτά, σιροπιάζω την καρυδόπιτα καυτή αμέσως όταν την βγάλω από τον φούρνο μου .κρύο το σιρόπι μου ♥️

καλή επιτυχία.

Η Συνταγή είναι της Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Καρυδόπιτα 😋

Η καρυδόπιτα είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο επιδόρπιο. Η συνδυασμένη γεύση των καρυδιών με την αφράτη ζύμη και το γλυκό σιρόπι δημιουργεί μια απολαυστική γευστική εμπειρία. Είναι ιδανική για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι σας, ή ακόμη και ως γλυκό κλείσιμο ενός γεύματος.

Υλικά που θα χρειαστούμε….

16 αυγά
20 κσ ζάχαρη
20 κσ φρυγανιά
20 κσ καρύδι
2 κγ μπεικιν παουντερ
2 κγ κανέλα
½ κγ γαρύφαλλο
½ ποτήρι κρασιού κονιάκ
Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν καλά.. Ρίχνουμε το κονιάκ το ξύσμα, κανέλα, γαρύφαλλο
και στο τέλος φρυγανιά και καρύδι ανακατεμένα..
Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο36 πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 45 περίπου λεπτά…
Όταν βγάλουμε το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι

3 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
Φλούδα λεμονιού και χυμό

Περιχύνουμε το γλυκό με καυτό σιρόπι και χλιαρό γλυκό…

Καλή υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο !!!😋🌹😘🙏❤️

H συνταγή είναι της Roubina Konst

Προηγούμενο άρθροΛουκανικοπιτάκια με μουστάρδα: Μια πικάντικη απόλαυση!
Επόμενο άρθροΈτοιμη σε 20′: Κοτοπιτα με πιπεριές, η τέλεια λύση για τις βιαστικές ημέρες!