Ποτέ δεν ήξερα για αυτήν την μαρμελάδα καρότου μέχρι να την δοκιμάσω όταν ήμουν στο Ιράν. Αυτή η νόστιμη μαρμελάδα με γεμάτη γεύση και μυρωδιά σερβίρεται μαζί σε ψωμί, με τσάι.

Μαρμελάδα Καρότο

Συστατικά:

325 γραμμάρια καρότα τριμμένα
250 ml νερό
325 g ζάχαρης μαρμελάδας (Αυτό δίνει πολύ λαμπερή μαρμελάδα)
4 σπορους κάρδαμο (ελαφρώς σπασμένο)
ξύσμα 1 λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό Lime
1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο
1 κουταλάκι του γλυκού νερό με άνθη πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Αρχίζουμε καθαρίζοντας τα καρότα και τα τρίβουμε στο χοντρό στον τρίφτη.
Σε μία καταρόλα βάλτε το νερό κάρδαμο,ζάχαρη,ξύσμα λεμονιού,και σιγοβράστε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέστε το καρότο ανακατέψτε και σκεπάστε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά 45 ως 60 λεπτά.
Όταν το καρότο έχει μαλακώσει προσθέτε το χυμό λεμονιού, το Lime, το ροδόνερο, και το ανθόνερο.
Ανακατέψτε καλά, ανεβάστε την φωτιά σε μέτρια – υψηλή για να πήξει για 5-10 λεπτά και
ανακατεύετε συχνά.
Η μαρμελάδα μας έιναι έτοιμη μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε το κάρδαμο μην την σερβίρετε.

Λατρεύω τη μαρμελάδα μου να την φάω με άσπρο ψωμί. Μπορεί να παραμείνει στο ψυγείο για αρκετές εβδομάδες

Σημειώσεις:
Προσθέστε νερό εάν είναι απαραίτητο
Τοποθετήστε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο μπουκάλι

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο με Πιπερόριζα
Επόμενο άρθροΜεταξένια Σάλτσα Σκόρδου