Τούρτα Μαύρη μαγεία με στιγμιαίο καφέ και κεφίρ.

Παρασκευάζεται πολύ γρήγορα και είναι πολύ νόστιμη.
Αυτό το γλυκό διαφέρει από όλα τα άλλα γευστικά για τη μοναδική του γεύση.

Υλικά

📌 1 φλιτζάνι αλεύρι
📌 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
📌 5-6 κουταλιές της σούπας κακάο
📌 1,5 κγ σόδα
📌1 φακ μπέικιν πάουντερ
📌 0,5 κγ αλάτι
📌 2 αυγά
📌 4 κγ στιγμιαίος καφές (ανοιχτός
📌 1 κουπα βραστό νερό, αφήστε το να κρυώσει
📌 1 φλιτζάνι κεφίρ
📌 0,5 φλιτζάνια λάδι βάσης
📌 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
📌 βανίλια

Κρέμα

📌 150 γραμμάρια βούτυρο
📌 200 γραμμάρια ζαχαρουχο γάλα
📌 Προσθέστε 1 κγ στιγμιαίο καφέ σε 0,5 φλιτζάνι βραστό νερό, αφήστε το να κρυώσει, προσθέστε στην κρέμα.
📌 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
📌 1 κγ κακάο
📌 βανίλια

Γλασσο
📌 3 κουταλιές της σούπας κακάο
📌 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
📌 5 κουταλιές της σούπας γάλα
📌 5 κουταλιές της σούπας νερό
📌 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
30 γραμμάρια βούτυρο
📌 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

Τρόπος παρασκευής:

Ανακατέψτε καλά όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ, κάντε μια λακούβα στο κέντρο, προσθέστε αυγό, καφέ, κεφίρ, φυτικό λάδι.
Χτυπάμε για λίγα λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Λαμβάνουμε μια νερουλή ζύμη, τη ρίχνουμε σε μια φόρμα, τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 35-40 λεπτά.

Για την κρεμα
Χτυπάμε το ζαχαρουχο γαλα με το βουτυρο στην συνεχεια ριχνετε το καφέ κονιακ κακαο και βανιλια και χτυπαμε καλα όλα τα υλικά μαζι και φτιαχνουμε την κρέμα. Απλωνουμε την κρέμα πανω στο κεικ και βαζουμε ψυγείο

Για το γλασσο
Ανακατεύουμε καλά το κακάο, τη ζαχαρη, το νερό και το γάλα, το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το βούτυρο, το φυτικό λάδι, ανακατεύουμε ξανά καλά και το βάζουμε στη φωτιά για ένα λεπτό περίπου, το κατεβάζουμε απο τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ, το ανακατεύουμε καλά και το απλώνουμε πάνω στο κέικ αφου το βγαλουμε απο το ψυγείο.

Καλη Επιτυχία

ΠΗΓΗ:Աստղիկ Այվազյան

Προηγούμενο άρθροΝτολμάδες κοκκινιστοί με όσπρια (Νηστίσιμοι)
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια τυλιχτά με τραγανό φύλο κορυφαία!