Κέικ με κρέμα και σοκολάτα

Υλικά

4 αυγά (χωρισμένα σε ασπράδι και κρόκο αυγού)
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. ζάχαρη
80 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου (ρίξτε σταδιακά μέσα)
130 γρ. αλεύρι
2-3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

100 γρ γάλα + 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
2 αυγά
60 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
250 ml γάλα
250 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Ξεχωρίζουμε τους κρόκους με τ ασπράδια.Ρίχνουμε στο μπολ με τ ασπράδια μια πρέζα αλάτι,τα 100 γρ. ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνουμε τα 80 γρ. ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα ν ασπρίσει και ν αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνουμε σταδιακά το νερό ενώ χτυπάμε ταυτόχρονα με το μίξερ.Ρίχνουμε λίγο απ αυτό το μείγμα στη μαρέγκα και ανακατεύουμε με το σύρμα με κυκλικές κινήσεις.
Συνεχίζουμε έτσι την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Κοσκινίζουμε σ ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο,ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα μας ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα με κυκλικές κινήσεις.
Το αδειάζουμε σε φόρμα (τσέρκι)20-22 εκ. στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και στα τοιχώματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 ° C για 35 λεπτά.
Το βγάζουμε απ το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στη μέση.Ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη στο γάλα και μ αυτό βρέχουμε τα παντεσπάνια.
Σε μια κατσαρόλα σπάμε τ αυγά ,ρίχνουμε τα 60 γρ. ζάχαρης, τις βανίλιες,το γάλα,το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σ ένα μπολ και προσθέτουμε το βιτάμ.Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μία φόρμα (τσέρκι)ρίχνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι.

Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
Βάζουμε σ ένα μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη ,το κακάο,τη κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία υφή.
Βγάζουμε απ το ψυγείο αφαιρούμε το τσέρκι και περιχύνουμε το κέικ με την υγρή σοκολάτα.
Το πιο τρυφερό κέικ σοκολάτας είναι έτοιμο!!!!!!!!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!!!

Subscribe and find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΤο κεικ Πορτοκάλι είναι ένα υγρό και πεντανόστιμο που αρέσει σε όλους.
Επόμενο άρθροΕύκολα μπισκότα με σοκολάτα!