Χαλβάς με λιόσπορους

Ο Χαλβάς γίνεται μαλακος και γλυκός, τον έφαγα στην πόλη Σαμαρκάνδη και ήταν φανταστικός. Εψαξα και βρήκα και σας φαίρνω την συνταγή.

🔸Προϊόντα

2 φλιτζάνια λιόσπορους
1 ποτήρι ζάχαρη
50 ml νερό
20 γραμμάρια ασπράδι αυγού
μια πρέζα αλάτι
2 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.

🔸Μαγείρεμα:

Οι σπόροι πρέπει να είναι ήδη ξεφλουδισμένοι και καβουρδισμένοι.


Τους βάζουμε στο μπλέντερ και τα αλέθουμε να γίνουν πάστα.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό και το βάζουμε στη φωτιά να βράσει.
Αφήστε να πάρει μια βράση και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
Συνδυάστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν σκληρες κορυφές.
Ρίξτε το ασπραδι στο σιρόπι στη φωτιά και στη συνέχεια ρίξτε τη μάζα-παστα από το μπλέντερ.

Τα ανακατεύουμε όλα μέχρι να γίνει ομοιογενής μάζα.

Τώρα ο χαλβάς πρέπει να μπει σε μια φόρμα και να αφεθεί να κρυώσει.
Βασικά, είναι έτοιμο!

Αφού σκληρύνει, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με τσάι ή καφε.

Καλή όρεξη! 😋

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτα νόστιμο. Σε Λιγότερο από 5 λεπτά. Φάτε τα σε 3 λεπτά. Όχι ψήσιμο στο φούρνο
Επόμενο άρθροΠιάτο ημέρας. Πατάτες με μανιτάρια