Ανάποδο Κέικ με κομπόστα ροδάκινου 

Το καλοκαίρι είχα μοιραστεί ένα παρόμοιο με φρέσκα ροδάκινα, μόνο που δεν ήταν σιροπιαστό.

Υλικά

3 αυγά
3/4 κουπας Ζάχαρη (+ 4-5 κουταλιές της σούπας για καραμέλα)
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουπα αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Βανίλια
Κομπόστα ροδάκινου – και 1 κουπα χυμό σιροπιού.

Εκτέλεση

Βάζω στο τηγάνι μερικές κουταλιές της σούπας ζάχαρη να καραμελώσει. Στρώνω με χαρτί ψησίματος τον πάτο μιας φόρμας για κέικ (τσερκι), με διάμετρο 24 cm. Έριξα και απλωσα παντού καραμέλα. Από πάνω τακτοποίησα τα ροδάκινα σε φέτες.
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι και το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μείγμα τα ροδάκινα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180 γρ., στον πάτο,μέχρι να στεγνώσει (25 λεπτά).

Αφού έβγαλα το κέικ, περίμενα 2 λεπτά και περιέχυσα ομοιόμορφα με 1 κουπα από τον χυμό της κομπόστας.
Περίμενα 10-15 λεπτά να μουλιάσει και το αναποδογυρίζω σε ένα μεγάλο πιάτο.

Οικονομικό, εύκολο, πολύ γρήγορο και νόστιμο κέικ

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό Ρολό για το γιορτινό τραπέζι…με πιπεριές και μπεικον
Επόμενο άρθροΑρνάκι στο φούρνο με πατάτες