Υπέροχο Κέικ Μήλου

Ποσότητα για φόρμα 25 – 26 εκ

Υλικά

3 μήλα (τα μισά μέσα στη ζύμη σε μικρά κομμάτια, τα μισά σε λεπτές φέτες πάνω από την επιφάνεια)
200 γραμμάρια αλεύρι ’00
50 γραμμάρια λάδι καρύδας (ή κλασικό ηλιέλαιο)
150 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 ml ρικότα σε θερμοκρασία δωματίου ή 160 γραμμάρια κλασικό γιαούρτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (16 γρ.)
1 φακελάκι βανιλίνης ή οι σπόροι ενός κόκκου βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας
τριμμένη φλούδα λεμονιού (προαιρετικά)
70 γραμμάρια ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα (προαιρετικά) (να προστεθούν με τα μήλα στην τελική ζύμη)
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη + 1 γενναιόδωρο κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη (πριν το ψήσιμο)

Εκτέλεση

Πρώτα χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την ψιλοτριμμένη φλούδα λεμονιού για 2 λεπτά ώστε να γίνει μια αφρώδης ζύμη.
Χτυπώντας πάντα, προσθέτουμε πρώτα το λάδι σιγά σιγά και μετά το γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και την προηγουμένως κοσκινισμένη μπεικιν παουντερ, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα μισά από τα μήλα στα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια, ανακατευετε.

Τέλος, μεταφέρετε τη ζύμη σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί
Στη συνέχεια, προσθέστε στην επιφάνεια τις ξεφλουδισμένες και κομμένες φέτες μήλου επικαλυμμένες με ζάχαρη και κανέλα
Ψήνουμε στο φούρνο στους 190° στο μέτριο ψηλό μέρος για 30 λεπτά, μέχρι να εμφανιστεί ο κλασικός θόλος, μετά χαμηλώνουμε στους 180° και συνεχίζουμε το ψήσιμο
για άλλα 5 – 6 λεπτά. Θυμηθείτε, η δοκιμή οδοντογλυφίδας αξίζει πάντα τον κόπο! που πρέπει να είναι στεγνό!
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Απολαύστε το κρύο

ΠΗΓΗ: Sandra Minchella

Προηγούμενο άρθροCheesecake σοκολάτας ❤️
Επόμενο άρθροΨαρονέφρι λεμονατο με μανιτάρια με πιλαφακι