Υπέροχο Παγωμένο Γιαούρτι Βανίλιας με Κεράσι

Για να γιορτάσουμε την άφιξη του καλοκαιριού με ένα φανταστικό επιδόρπιο…..

ΥΛΙΚΑ :

Για τα κεράσια :
 500 γρ. κεράσια, κομμένα στη μέση
 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 Ξύσμα λεμονιού και χυμός 1 λεμονιού
Παγωμένο γιαούρτι:
 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
 150 γρ. κρυσταλλική ή ζάχαρη άχνη
 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Για τα κεράσια : Ρίξτε τα κεράσια, τη ζάχαρη , το κορν φλαόυρ, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό του λεμονιού σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βράζετε, ανακατεύετε περιστασιακά και βράζετε για 1 λεπτό περίπου για να γίνει το μίγμα παχύ. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και έπειτα ψύξτε για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για το γιαούρτι: ανακατέψτε τα υλικά μαζί σε ένα μεσαίο μπολ, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ψύξτε για τουλάχιστον 1 ώρα.
Στη συνέχεια, αναμίξτε τα δυο μίγματα σε αεροστεγές δοχείο και ψύξτε. Είναι τέλειο!! Καλή
απόλαυση!!

ΠΗΓΗ: technicolorkitcheninenglish.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΚαλτσούνια Κρητικές Τυρόπιτες
Επόμενο άρθροCheesecake λευκής σοκολάτας