Κρεμώδη και μαλακά ψωμάκια

Υλικα:

Προετοιμασία της κρέμας
500ml (2 φλιτζάνια) γάλα
2 αυγα
100g (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη
30g (3 1/2 κουταλιά της σούπας) κορν φλαουρ
Μια πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βανίλια

Προετοιμάστε τη ζύμη
200ml (1 φλιτζάνι) Ζεστό γάλα
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
100g (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 αυγα
90g (1 φλιτζάνι) Βούτυρο (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
600g (περίπου 4-5 φλιτζάνια) Απλό αλεύρι

Επικάλυψη
1 κρόκος αυγού + 3 κουταλιές της σούπας γάλα
Φιλε αμυγδάλου

Εκτέλεση

Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε όλα τα αναγραφόμενα υλικά και ξεκινάμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρεμα την βάζουμε σε ένα μπολ την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη που θα εφάπτεται με την επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε στην άκρη.

Για την ζύμη
Σε μία μπασίνα ρίχνουμε μέσα τα πρώτα 4 αναγραφόμενα υλικά και χτυπάμε με ένα πηρούνι. Μόλις διαλυθούν όλα στο γάλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αλεύρι σταδιακα ανακατεύουμε με μόλις πάρει συνοχή ζύμης αρχίζουμε και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία συνοχή ζύμης και να γίνει μία μαλακή ζύμη μη κολλώδης , την σκεπαζουμε και την αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος για 1 ωρα

Η ζύμη φουσκώνει την ζυμώνουμε πολύ ελαφρά και την βγάζουμε και την αλευρώνουμε στο πάγκο μας. Ανοίγουμε με ένα πλάστη χοντρό ένα μεγαλο φύλλο 0.5 εκ πάχος περίπου.


Αλείφουμε την κρέμα να καλυψει καλα΄όλο το φυλλο και μετα το τυλίγουμε ξεκινώντας απο την στενη ακρη

Κόβουμε τα ψωμάκια με κρέμα σε φέτες 2-3 εκ παχος

και τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτι ψησίματος και σκεπάζουμε το σκεπαζουμε το ταψί για 15-20 λεπτά

Αλείψτε με ένα μείγμα αυγού-γάλατος τα ψωμάκια πασαλείψτε με φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς 35-40 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν
σε ρολό

Καλή Επιτυχία

Sybscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΤο μαλακό κέικ με πορτοκαλί και κρέμα…της καρδιά μας
Επόμενο άρθροΤο πιο εύκολο και γρήγορο Εκμεκ