Φοντάν Αμυγδαλόπαστας με κερασάκι

Υλικά για 15 φοντανακια

2 ασπράδια αυγών (70 γρ.)
250 γρ αλεύρι αμυγδάλου
135 γρ ζάχαρη άχνη
3 σταγόνες γεύση πικραμύγδαλου
Τριμμένη φλούδα από μισό πορτοκάλι και μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Τα ασπράδια πρέπει να προστεθούν σε ένα μπολ και να τα δουλέψετε με ένα σύρμα μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια.
Προσθέστε 3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου και την τριμμένη φλούδα (πολύ λίγες σταγόνες είναι αρκετές γιατί το άρωμα είναι πολύ έντονο και αν το παρακάνετε κινδυνεύετε να έχετε υπερβολικά αρωματισμένα γλυκά)
Ήρθε η ώρα να προσθέσετε το αλεύρι αμυγδάλου και τη ζάχαρη άχνη.(Αν έχετε αμύγδαλα – πρέπει να αφαιρέσετε τη φλούδα αφήνοντάς τα να μουλιάσουν σε κρύο νερό για 12 ώρες – μετά φρυγανίστε στο φούρνο στα 200 γρ. για 5-6 λεπτά και τα χτυπάμε σε μπλεντερ ανακατεύοντάς τα με λίγη ζάχαρη)
Σε αυτό το σημείο ξεκινήστε να ανακατεύετε τα υλικά με ένα πιρούνι και μετά συνεχίζετε με τα χέρια σας.
Θα χρειαστεί να ανακατέψετε και να πιέσετε ελαφρά ώστε να θρυμματιστεί το μείγμα και να αφήσετε το αλεύρι αμυγδάλου να απελευθερώσει το λάδι που περιέχεται μέσα.
Πλάθουμε μια μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5-6 ώρες (εγώ όλο το βράδυ) στο ψυγείο σκεπάζοντας με μεμβράνη.
Σε αυτό το σημείο, συνεχίστε τη ζύμη σας, κόψτε την σε κομμάτια και σχηματίστε μπάλες. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στη διακόσμηση.

Περάστε τη μπάλα σε ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια πλάθετε τα φονταν σας.
Θα χρειαστεί να ασκήσετε πίεση με τους αντίχειρες και τους δείκτες σας.
Για την εκδοχή με ζαχαρωμένα κεράσια, περνάτε τις μπάλες σε ζάχαρη άχνη και βάζετε μισό ζαχαρωμένο κεράσι στο κέντρο, ασκώντας ελαφρά πίεση ώστε να βουλιάξει ελαφρά. Έτσι θα κολλήσει τέλεια.
Αραδιάζουμε τα φονταν σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά περίπου.

Οι χρόνοι ψησιματος, ωστόσο, μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος των φονταν σας και κυρίως ανάλογα με το πάχος τους. Επίσης, αποφασίστε αν θα συνεχίσετε το ψησιμο αν προτιμάτε πιο
ψημένα και επομένως λιγότερο μαλακά.
Αυτές τα φονταν μπορούν να αποθηκευτούν για 4-5 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.
Αυτό θα τα κρατήσει απαλά και αρωματικά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαριναρισμένες μπριζόλες με πατάτες
Επόμενο άρθροΜία λαχταριστή τούρτα για τους λάτρεις του καφέ…αξίζει τον κόπο