Κεκάκια χαμηλών λιπαρών με μαρμελάδα κεράσι

Πρόκειται για μια παλιά οικογενειακή συνταγή, από το τετράδιο της μητέρας μου, που είναι τακτικά στο τραπέζι μας.
Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά νόστιμο σαν ένα πλούσιο, μεγάλο, αφράτο κέικ. Για να είμαι ειλικρινής,
τις περισσότερες φορές το φτιάχνω σε φόρμα για κέικ, αλλά αυτή τη φορά χρησιμοποίησα φορμάκια για μάφιν.

Χρειαζόμαστε λοιπόν:

Μαρμελάδα κεράσι 1 βάζο των 370 ml
Χλιαρό νερό 1 βάζο
Λάδι 1/2 βάζο
Ζάχαρη 1 βάζο
Μπέικιν πάουντερ 1
Ζάχαρη βανίλια 1
Αλεύρι λευκό 2,5 βάζα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
*όλα τα προϊόντα πρέπει να μετρηθούν στο ίδιο ποτήρι ή σε αυτήν την περίπτωση στο βάζο μαρμελάδας.
Εάν το αποφασίσετε, μπορείτε να μειώσετε τη δόση και να μετρήσετε με ένα ποτήρι των 200 ml.
Και πάλι θα έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, ο μόνος σημαντικός κανόνας είναι να χρησιμοποιήσετε το ίδιο κύπελλο μέτρησης. Η προετοιμασία είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τη μαρμελάδα σε ένα βαθύ μπολ, ακολουθούμενα με νερό, λάδι, μπέικιν πάουντερ και βανίλια.
Τα χτυπάω όλα στο χέρι με ένα πιρούνι, ίσως με ένα σύρμα. Το μπέικιν πάουντερ το βάζω σε αυτό το στάδιο, γιατί η εμπειρία μου δείχνει ότι το κέικ αποκτά πολύ ωραία αέρινη υφή. Θα πρέπει να προσθέσουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε είτε σε φόρμα
για κέικ είτε μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά φορμάκια για μάφινς, βγαίνουν ακριβώς 12 αλουμινένιες φόρμες που προηγουμένως τις αλείφουμε με λάδι και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Αν χρησιμοποιήσετε σιλικονούχα, που είναι πιο μικρά, θα βγουν περισσότερα κομμάτια. Και δεν τα λαδώνουμε από πριν.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο, για μένα περίπου 25 λεπτά, εξαρτάται από τον φούρνο.
Μόλις κρυώσουν, τα βγάζουμε από τα φορμάκια και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αλλά είναι πολύ όμορφα και χωρίς τα πασπάλισμα.

_cuva

Ιδανικό για πρωινό ή επιδόρπιο.

ΠΗΓΗ:Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΚορνεδάκια με κρέμα ιταλικής μαρέγκας
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με μέλι και κανέλα