Γλυκό βουτύρου με κρέμα

Υλικά :

Για τη βάση :
2 αυγά
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
100 ml ηλιέλαιο
Μισό κ.γ. αλάτι
250 ml γάλα
8 γρ ξηρή μαγιά
150 γρ βούτυρο

Για την κρέμα :
600 ml γάλα
150 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
50 γρ βούτυρο
1 κρόκος αυγού
Πασπάλισμα με ζάχαρη και φιλέ αμυγδάλου
Αχνη ζάχαρη και κανέλλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε δύο αυγά τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα
Προσθέτουμε το γάλα το ηλιέλαιο τη βανίλια την ξηρή μάγια και ανακατεύουμε
Στη συνέχεια ξεκινάμε και ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να ρίξουμε όλο το αλεύρι
και αρχίζουμε και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε μία ζύμη
Την βγάζουμε στον πάγκο μας τη ζυμώνουμε ελαφρά τη βάζουμε σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε για 30 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα τη ζάχαρη τη βανίλια το άνθος αραβοσίτου και χτυπάμε με το σύρμα να διαλυθούν
Μετά προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού Και βάζουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μόλις γίνει η κρέμα
την κατεβάζουμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι μας και ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει

Παίρνουμε τη ζύμη μας που έχουμε αφήσει στην άκρη αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με ένα πλάστη την ανοίγουμε σε ένα φυλλο
περίπου 25 με 30 cm. Λαδώνουμε ένα αντίστοιχο ταψάκι βάζουμε τη ζύμη μέσα και κάνουμε γύρω από τη ζύμη ένα κόθρο
Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη τη ζύμη κάθετα και οριζόντια αρκετές φορές αλείφουμε τη ζύμη με 150 γραμμάρια βούτυρο
Συνέχεια πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ξεκινάμε και ρίχνουμε την κρέμα την οποία Και αυτήν την απλώνουμε σε όλη τη ζύμη και
πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μόνο κάτω αντίσταση στους 210 βαθμούς για 40 λεπτά και το γλυκό μας είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπακαλιάρος Σκορδαλιά….διαφέρει στο μαναρινάρισμα για να γίνει μυρωδάτος!!
Επόμενο άρθροΑυτό το κέικ έχει μια εξαιρετική γεύση, παρά την απλή του σύνθεση.