Τούρτα Καραμέλας

Μια ακαταμάχητη εμπειρία γεύσης!

Η Τούρτα Καραμέλας είναι ένα γλυκό αριστούργημα που ξυπνά όλες τις αισθήσεις. Η πλούσια κρέμα καραμέλας αγκαλιάζει τα αφράτα παντεσπάνια, δημιουργώντας μια γλυκιά αρμονία που λιώνει στο στόμα.

Ας δούμε τα highlights:

  • Κρέμα καραμέλας: Η κεντρική πρωταγωνίστρια της τούρτας, με βελούδινη υφή και πλούσια γεύση καραμέλας. Η τέλεια ισορροπία γλυκιάς και αλμυρής γεύσης που σε αφήνει άφωνο.
  • Παντεσπάνι: Αφράτο και ελαφρύ, αγκαλιάζει τρυφερά την κρέμα καραμέλας, δημιουργώντας ένα αρμονικό σύνολο.
  • Σιρόπι: Προσθέτει μια δόση υγρασίας και γεύσης στα παντεσπάνια, απογειώνοντας την εμπειρία.
  • Διακόσμηση: Κλασική ή μοντέρνα, η διακόσμηση ολοκληρώνει την εμφάνιση της τούρτας, προσθέτοντας μια πινελιά φινέτσας.

Πέρα από την γεύση:

  • Ιδανική για κάθε περίσταση: Γενέθλια, γιορτές, ή απλά μια στιγμή που θέλουμε να γλυκαθούμε με κάτι ξεχωριστό.
  • Εντυπωσιάζει: Η εμφάνιση, η γεύση και η υφή της τούρτας θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.
  • Μια γλυκιά ανάμνηση: Η Τούρτα Καραμέλας θα σας χαρίσει μια γλυκιά ανάμνηση που θα θέλετε να ξαναζήσετε.

Συνοψίζοντας:

Η Τούρτα Καραμέλας είναι ένα γλυκό που ξεπερνά τα όρια. Η πλούσια γεύση, η βελούδινη υφή και η εντυπωσιακή εμφάνιση την καθιστούν μια ακαταμάχητη επιλογή για κάθε περίσταση.

Δοκιμάστε την και αφεθείτε σε μια γλυκιά εμπειρία που θα σας μαγέψει!

Υλικά

Για το παντεσπανι…
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 της κούπας κακάο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 κούπα ζάχαρη
2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κούπα γάλα πλήρες
Σιρόπι
1 κούπα νερο
1/2 κουπα σιροπι καραμελας παχυρευστο
Κρεμα Καραμέλα
2 φακελάκια Garni βανίλια
1 φακελάκι κρέμα στιγμής Γιώτης καραμέλα
750 γρ.γάλα φρέσκο
1 καραμελωμένο ζαχαρουχο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°…
Βουτυρώνουμε- αλευρώνουμε (ή πασπαλίζουμε με κακάο) 3 ταψάκια 26 εκατοστών στρογγυλά
Καλύπτουμε τους πάτους με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ Αναμειγνύουμε το αλεύρι,το μπέικιν, το κακάο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να αφρατέψουν 4-5 λεπτά…
Ρίχνουμε τη βανίλια.
Μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε ξανά.
Βάζουμε το μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά που είχαμε βάλει στην άκρη σε τρεις δόσεις εναλλάξ με το γάλα (αυτό σε δυο δόσεις) μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, όχι παραπάνω.
Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Γύρω στα 20′ ανάλογα με το φούρνο….

Σιρόπι..
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η καραμελα….
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει
Κρέμα..
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα,το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε την καραμελα χτυπάμε λίγο ακόμα,και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο
Στήσιμο..
Σε εναν δισκο βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το σιροπιαζουμε , Βάζουμε από πάνω κρέμα ,ξανά παντεσπάνι,σιρόπι,κρεμα και επαναλαμβανουμε το ιδιο και με το τριτο παντεσπανι…..
Γαρνίρω με σιροπι καραμέλας παχυρευστο και νιφαδες σοκολατας…..

ΠΗΓΗ: Οι Γεύσεις της Ελένης

Προηγούμενο άρθροΗ Τριφτή Μηλόπιτα
Επόμενο άρθροΜπουγάτσα στην στιγμή…