Η Τούρτα της Ελπίδας…
Υλικά
για το παντεσπάνι:
4 αυγά-
3 φλ.του καφέ ζάχαρη-
ξύσμα πορτοκαλιού
3 1/2 φλ.καφέ αλεύρι-
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα:
500 γρ γάλα-
40 γρ κόρν φλάουρ-
4 κοφτές κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ υγρή βανίλια-
100 γρ βούτυρο-
60 γρ κουβερτούρα.
Για το σιρόπι:
1 1/2 φλ.τσαγιού νερό-
1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
Σουηδική  βουτυρόκρεμα:
1 ασπράδι-1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη όχι πολύ γεμάτο
1/2 φλ.τσαγιού βύτυρο σε θερμοκρασία δωματίου-1 κ.γ βανίλια

Εκτέλεση

Για το Παντεσπάνι
Χτυπάω 5 λεπτά τα αυγά με την ζάχαρη και το ξύσμα.
Ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και ψήνω στους 180 βαθμούς.
Προθερμασμένο φούρνο 40 λεπτά περίπου σε βαθύ ταψάκι 20εκ.
Πως την φτιάχνω την κρέμα:
Διαλύω σε λίγο κρύο γάλα το κόρν φλάουρ και το αφήνω στην άκρη.
Βάζω το γάλα με την ζάχαρη στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτω το κόρν φλάουρ.
Η κρέμα σε 3-4 λεπτά έχει πήξει κατεβάζω από τη φωτιά και τέλος προσθέτω το βούτυρο.
Χωρίζω στα 2 την κρέμα και στην μισή ρίχνω ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Σκεπάζω με σελοφάν να ακουμπάει πάνω την κρέμα και αφήνω να κρυώσει.
Βράζω 2-3 λεπτά το σιρόπι και αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβω στα 3.
Σιροπιάζω το παντεσπάνι και ενδιάμεσα βάζω μια στρώση κρέμα βανίλια μια σοκολάτα.
Είναι καλύτερα να το κάνω από την προηγούμενη μέρα και την επόμενη να την τελειώσω.
Για την Βουτυρόκρεμα
Σε μπεν-μαρί βάζω το ασπράδι με την ζάχαρη και ανακατεύω 5 λεπτά περίπου με τον αυγοδάρτη.
Είναι έτοιμο όταν λιώσει η ζάχαρη βάζω μετά το μείγμα να χτυπηθεί στο μίξερ 5-6 λεπτά.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω το βούτυρο κομμένο σε κύβους και τέλος την βανίλια.
Απλά αλείφω όλο το γλυκό με την βουτυρόκρεμα και στολίζω με ψημένο φιλέ αμυγδάλου.
Πολύ Καλή Όρεξη!!
ΠΗΓΗ: elpidaslittlecorner.blogspot.com
Προηγούμενο άρθροΞεχωριστή νόστιμη Καρπενησιώτικη Τυρόπιτα!
Επόμενο άρθροΗ Τυρόπιτα της Θείας απ’ το Χωριό