ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου Γιώτης (μεγάλο)
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 βανίλια
  • 2 φακελάκια σκόνη για ζελέ της αρεσκείας σας
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ σοκολατένια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι η κρέμα να πήξει και να μην σβολιάσει.

Όταν η κρέμα πήξει, την αποσύρετε από την φωτιά και την καλύπτετε με μεμβράνη που να εφάπτεται με την επιφάνεια της και την αφήνετε λίγο να γίνει χλιαρή.

Σε ένα τάπερ ή πιρέξ παραλληλόγραμμο 35 x 25 εκ. ή σε ένα τετράγωνο 30 x 30, βάζετε μία στρώση πτι μπερ, αφού τα έχετε βουτήξει λίγο στο γάλα (προσέχετε να μην μουλιάσουν υπερβολικά).

Ρίχνετε το μισό μίγμα κρέμας πάνω στα πτι-μπερ και βάζετε άλλη μία στρώση μπισκότα (βουτηγμένα στο γάλα). Συνεχίζετε με την υπόλοιπη κρέμα.

Βάζετε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα.

Φτιάχνετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Όταν ο ζελές θα αρχίζει να πήζει, τον αδειάζετε σιγά – σιγά πάνω από την κρέμα, προσέχοντας να μην περάσει από κάτω.

Αφήνετε στο ψυγείο το γλυκό τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί ο ζελές.

Μια πολύ εύκολη, ελαφριά και καλοκαιρινή συνταγή για δροσερή απόλαυση.

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές Μελιτζάνες…αλα ισπανικά
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμη Αλμυρή Γαλατόπιτα