Γλυκό του κουταλιού Καρπούζι

Υλικά

•1 κιλό καρπούζι, οι φλούδες καθαρισμένες κ κομμένες σε κομμάτια
•1 κιλό και 1/4κούπας ζάχαρη
•2 κούπες νερό
•1/2 κούπα γλυκόζη
•1 φακελάκι ξινό
•ασβεστόνερο, διαλύουμε 4 κουτ.σούπας ασβέστη για γλυκά σε 2 λίτρα νερό

Εκτέλεση

•Αφού καθαρίσεις και κόψεις σε κομμάτια τις φλούδες από το καρπούζι, τις ζυγίζεις να είναι 1 κιλό. Έπειτα, τις βάζεις στο ασβεστόνερο, που έχεις φτιάξει διαλύοντας τον ασβέστη σε νερό και αφήνεις για 4 ώρες ανακατεύοντας τακτικά καθόλη τη διάρκεια.
•Μετά ξεπλένεις τα κομμάτια με νερό, μέχρι να καθαρίσουν τελείως και το νερό να είναι διάφανο.
•Σε νερό που βράζει με λίγους κόκκους ξινό ζεματίζεις τα κομμάτια και μετά ξεπλένεις. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία 2-3 φορές.
•Μετά βάζεις το καρπούζι σε νερό με ξινό για 45′.
•Φτιάχνεις το σιρόπι και αφήνεις να κρυώσει.

•Εφόσον έχουν κρυώσει και οι φλούδες τις τρυπάς σε 2 σημεία με οδοντογλυφίδα και τα βυθίζεις στο σιρόπι σε ένα μπολ.Αφήνεις για 30′ να σταθεί.
•’Επειτα, το βράζεις να δέσει το γλυκό, προσθέτωντας και τη γλυκόζη.
•Μόλις είναι έτοιμο βάζεις αμέσως τη κατσαρόλα σε ένα ταψί γεμάτο παγάκια για να μη μαυρίσει το καρπούζι και να μείνει λαμπερό.
•Σκεπάζεις με μια πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνεις όλη νύχτα.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο αργής ωρίμανσης με μαγια
Επόμενο άρθροΣπιτικά πατατάκια με τριμμένο κασέρι