Αρνίσια Ωμοπλάτη Στο Φούρνο, Γλασαρισμένη Με Μέλι, Χυμό Πορτοκαλιού Και Πάπρικα

Η αρνίσια ωμοπλάτη είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό κομμάτι κρέατος που μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους. Μια δημοφιλής μέθοδος είναι να ψηθεί στο φούρνο, γλασάρισμένη με μέλι, χυμό πορτοκαλιού και πάπρικα. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη στην προετοιμασία και παράγει ένα αρωματικό και γευστικό πιάτο που είναι ιδανικό για ένα γιορτινό γεύμα ή δείπνο.

Εκτέλεση

Πάρτε μια αρνίσια ωμοπλάτη, αλείψτε την με λάδι και πασπαλίστε την με τριμμένο μαύρο πιπέρι, θυμάρι, μαντζουράνα και αλάτι.
Τυλίξτε την ωμοπλάτη με μια παλίτσα και μαρινάρετε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ βάλτε μερικές baby πατάτες αφού τις πλύνετε καλά, αλατοπιπερώστε και προσθέστε μερικά καρότα κομμένα σε φέτες, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σέλινο.
Ανακατέψτε τα όλα μαζί και ρίξτε τα σε ένα πυρέξ μαζί με τη μαριναρισμένη αρνίσια ωμοπλάτη και ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Σκεπάζουμε τα πάντα με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180° για 40 λεπτά.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 30 λεπτά στους 200° από τη μία πλευρά και 30 λεπτά από την άλλη.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε 100 γρ. μέλι, το χυμό ενός πορτοκαλιού και λίγη γλυκιά πάπρικα και βράστε για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια περιχύστε το αρνί που μόλις βγήκε από το φούρνο.

Αρνίσια Ωμοπλάτη Στο Φούρνο

H συνταγή είναι του Dainotti Alderigo

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αρνίσια ωμοπλάτη στο φούρνο

αρνίσια ωμοπλάτη στο φούρνο

Η αρνίσια ωμοπλάτη στο φούρνο 7 ωρών είναι ένα κρέας τόσο τρυφερό και μαλακό, που ονομάζεται επίσης κρέας με κουτάλι, επειδή μπορείτε να το κόψετε με ένα κουτάλι.
Τόσο νόστιμο και αρωματικό που κάνει να τρέχουν τα σάλια σας μόνο που το μυρίζετε.

Υλικά

1 αρνισια ωμοπλάτη
μία απαλή μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού: πάπρικα, μπουκουβο, σκόρδο σε σκόνη, κόκκους πιπεριού, θαλασσινό αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε σκόνη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λιγότερο από μισό ποτήρι νερό
θυμάρι και δάφνη

Για τη σάλτσα μετά από 4 ώρες μαγειρέματος:
1/2 χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και αλείφουμε το κρέας με μουστάρδα να καλυφθεί καλά όλο και από τις δύο μεριές
Στη συνέχεια σε ένα μπολ προσθέτουμε την πάπρικα μπούκοβο σκόρδο σε σκόνη κόκκους πιπεριού θαλασσινό αλάτι και ανακατεύομαι
Με το μείγμα αυτό καρυκεύουμε το κρέας πάνω από τη μουστάρδα από τις δύο πλευρές
Τοποθετήστε τώρα το κρέας σ ένα ταψί βάλετε το θυμάρι και την δάφνη ρίχνουμε ελαιόλαδο λιγότερο από μισό ποτήρι νερού το σκεπάζουμε με λαδόκολλα να το καλύψουμε, τη λαδόκολλα τη βάζουμε σχεδόν κάτω από το κρέας, τυλίξτε με αλουμινόχαρτο δεν πρέπει να διαφεύγει ο ατμός να το σφραγίσετε καλά με το αλουμινόχαρτο ίσως να χρειαστεί να βάλετε και διπλό αλουμινόχαρτο
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 150 βαθμούς για 4 ώρες

Στο μεταξύ ετοιμάζεται της σάλτσα με μισό χυμό λεμονιού μέλι, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη

Μετά από 4 ώρες βγάζουμε το κρέας από το φούρνο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και μένα κουτάλι ρίχνουμε το ζωμό πάνω στο κρέας και στη συνέχεια την σάλτσα που είχαμε φτιάξει λεμονιού.
Κλείνουμε πάλι με χαρτί ψησίματος ξανά με αλουμινόχαρτο να μην διαφεύγει ο ατμός και ψήνουμε στους 120 βαθμούς για 3 ώρες

Το βγάζουμε από το φούρνο όταν περάσει η ώρα ξαναριχνουμε τη σάλτσα πανω στο κρεας με ένα κουτάλι και ψήνουμε για ία τελευταία φορά στους 200 βαθμούς στη λειτουργία γκριλ για 10 λεπτά χωρίς πλέον χαρτιά και αλουμινόχαρτα λιωμένο και νόστιμο κρέας είναι ετοιμο να το απολαυσουμε

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΣοκολατάκια Πορτοκάλι (Νηστίσιμα) σε Λίγα Λεπτά
Επόμενο άρθροΑστραπή! Σπανακοτυρόπιτα Έτοιμη για το φούρνο σε 15 Λεπτά!