Τούρτα Μπισκότων με σαντιγί

Πανεύκολη Τούρτα μπισκότων έτοιμη σε μόλις 10 λεπτάκια!!!😋😋

Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου.
για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα φρέσκο
5 κ.σ. ζάχαρη
120 γρ. κόρν φλάουρ.

για την σαντιγι:
1 μεταλλικό κουτί μόρφατ
2 φλ. τσ. άχνη ζάχαρη,
2 κ.σ. φρέσκο γάλα
τριμμένη κουβερτούρα,σταγόνες,η τρούφα.

Εκτέλεση

Σπάμε σε τάπερ η ταψί (30ν) τα μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου.

Κάνουμε και μια ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 λίτρο γάλα φρέσκο με την ζάχαρη να ζεσταθεί.
Έχουμε βγάλει από πριν λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το κόρν φλάουρ.
Ρίχνουμε το κόρν φλάουρ στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και όπως είναι ζεστή την ρίχνουμε στα μπισκότα.
Τα ανακατεύουμε να μουσκέψουν και τα ισιώνουμε!Αφήνουμε να κρυώσουν.

για την σαντιγι:
Χτυπάμε το μόρφατ με την άχνη ζάχαρη,2 κ.σ. φρέσκο γάλα και την τοποθετούμε πάνω στο κρύο γλυκό.
Στολίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα,σταγόνες,η τρούφα.
Και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍😍

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ Kinde Bueno 

Κέικ Kinde Bueno 

για το παντεσπανι:

6 ασπράδια αυγών
6 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά λάδι
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές τριμενη φρυγανιά
Μισή συσκευασία μπέικιν πάουντερ
200 g αλατισμένα φουντούκια
250 g Nutella

για την κρέμα:
500 ml γάλακτος
6 κρόκους
1 φακελάκι πουτίγκα βανίλιας γιώτης
3 κουταλιές αλεύρι
100 γραμμάρια σοκολάτας
150 g βούτυρο
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Άλλα απαραίτητα συστατικά:
360 g απλά μπισκότα
300 ml χλιαρό γάλα
200 ml υγρή κρέμα γάλακτος
Μισό φακελάκι σαντιγί σκονη
100 γραμμάρια σοκολάτας

Εκτέλεση:

Για το παντεσπανι, χτυπήστε το ασπράδι αυγού μαζί με τη ζάχαρη. Συμπεριλάβετε το λάδι και το αλεύρι αναμεμιγμένα με μπέικιν πάουντερ και φρυγανιά, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
Μεταφέρετε τη σύνθεση σε ταψί επενδεδυμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.

Σε ένα στεγνό τηγάνι, τηγανίζετε τα ψιλοκομμένα φουντούκια λίγο. Αφού ψηθεί, απλώστε στο πάνω μέρος με ένα στρώμα Nutella πάνω στο οποίο πασπαλίζουμε τα φουντούκια.

Τοποθετήστε ένα στρώμα μπισκότων πάνω από το στρώμα Nutella και φουντούκια. Πασπαλίστε το στρώμα των μπισκότων με χλιαρό γάλα για να μαλακώσει.

Για την κρέμα, χτυπήστε τη σκόνη πουτίγκας με το αλεύρι και τους κρόκους, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε 100 ml γάλακτος, χτυπάμε συνεχώς. Βάλτε 400 ml γάλα στη φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει, προσθέστε το μείγμα πουτίγκας και αλευριού.

Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ξεχωριστά, χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και μετά προσθέστε την πουτίγκα, κουτάλι με κουτάλι.
Χωρίστε την κρέμα που λαμβάνεται έτσι στα δύο. Ανακατέψτε ένα μέρος με τη λιωμένη σοκολάτα.
Απλώστε την απλή κρέμα πάνω στο στρώμα των μπισκότων στο ταψί. Τοποθετήστε ένα άλλο στρώμα μπισκότων, πασπαλίστε με ζεστό γάλα και απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα σοκολάτας.
Χτυπάμε την υγρή κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγή και μετά απλώνουμε την κρέμα πάνω από την κρέμα σοκολάτας.

Διακοσμήστε με τριμμένη σοκολάτα και ψύξτε το κέικ για μερικές ώρες.

Απολαύστε με γευστικά! Καλή όρεξη!

 

Προηγούμενο άρθροΠίτσα σε σφολιάτα
Επόμενο άρθροΣαρδέλες και γόπες ψημένα στον φούρνο σε λαδόκολλα