Αρωματικές Αφράτες Καρύδες

Καρύδες στο φούρνο γεμάτες αρώματα και αφράτες του Pastry Chef Stratou Petrou. Ένα γλυκό που ξυπνάει αναμνήσεις παιδικών χρόνων. Όταν το βρίσκω στα ζαχαροπλαστεία πάντα το αγοράζω! Vintage και απλά δοκίμασε το!

Γεύση:

  • Η μπουκιά είναι αφράτη και μαλακιά, με υπέροχη υφή.
  • Η γέμιση καρύδας είναι πλούσια και γευστική, με έντονο άρωμα.
  • Η ζύμη είναι ελαφρώς βουτυρένια και ζεστή, προσθέτοντας μια νότα ισορροπίας στη γλυκιά γέμιση.

Αρώματα:

  • Το άρωμα της καρύδας κυριαρχεί, με νότες βανίλιας και πικραμύγδαλο.
  • Υπάρχει μια υποψία εσανς καρύδας που προσθέτει φρεσκάδα.
  • Το άρωμα γίνεται πιο έντονο καθώς οι καρύδες ψήνονται στο φούρνο.

Εμφάνιση:

  • Οι καρύδες είναι χρυσαφένιες και φουσκωμένες, με μια ελαφριά κρούστα.
  • Η γέμιση καρύδας είναι ορατή από πάνω, προσθέτοντας μια πινελιά ομορφιάς.
  • Πασπαλίζονται με ζάχαρη άχνη για μια πιο γλυκιά εμφάνιση.

Συνολική εντύπωση:

  • Ένα ζεστό και αρωματικό γλυκό που φέρνει στο νου παιδικές αναμνήσεις.
  • Ιδανικό για κέρασμα ή για ένα γλυκό σνακ.
  • Σίγουρα θα αρέσει σε όλους τους λάτρεις της καρύδας.

Υλικά

4 Αυγά
220 γρ ζαχαρη
40 γρ ηλιέλαιο
1 βανίλια
1 κουτ γλυκού Καρύδα Εσάνς
1 κουτ γλυκού εσάς Πικραμύγδαλο (προαιρετικά)
250 γρ Καρύδα
70 γρ Φαρινάπ
Λίγο αλάτι
Κερασάκια γλασέ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για περίπου 5 λεπτά να φουσκώσουν και να αφρατέψουν
Αφού έχουν φουσκώσει και έχουν αφρατέψει τα αυγά συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το ηλιέλαιο να ενσωματωθεί και αυτό και στη συνέχεια
προσθέτουμε τα μυρωδικά τη βανίλια το ελαίο αρωματικό καρύδα όπου θα δώσει υπέροχη γεύση καρύδας και ένα κουταλάκι του γλυκού περίπου πικραμύγδαλο και αυτό προαιρετικά και τα δύο αυτά τ αρωματικά τα βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και φυσικά την τριμμένη καρύδα τα ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα να ενσωματωθούν στο μείγμα

Συνεχίζουμε όπου βάζουμε το μείγμα μέσα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και με οδοντωτό κορνέ φτιάχνουμε τις καρύδες σε όποιο σχήμα επιθυμούμε.
Μεγάλη προσοχή να αφήνουμε ένα μεγάλο κενό μεταξύ των καρύδων διότι φουσκώνουν και απλώνουν ελαφρώς ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους
Αφού έχουμε δημιουργήσει τις καρυδες στο ταψί παίρνουμε κερασάκια γλασε όπου τα κόβουμε στη μέση και τοποθετούμε κλασικά από ένα σε κάθε
καρύδια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα
Προσοχή δεν τις αφήνουμε περισσότερο γιατι θα γίνουν σαν μπισκότα