Τηγανιτές Μπάλες Σοκολάτας

Συστατικα

ΓΙΑ ΤΗΝ ZYMH:
110gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 αλάτι
1 φλιτζάνι δάκρυα σοκολάτας
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα 1 φλιτζάνι + 2 κ.σ.
2 κ.γ. φυτικό έλαιο
1 κιλό λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Φτιάξτε την ζύμη:

Συνδυάστε το βούτυρο και τις 2 ζάχαρες στο μπολ ενός μιξερ εφοδιασμένου με εξάρτημα ¨Φτερο¨. Χτυπάμε μαζί για 2-3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Ξύστε τις πλευρές του μπολ και μετά προσθέστε το αυγό και το εκχυλισμα βανίλιας και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν. Σταματήστε το μίξερ, προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε ξανά με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να εξαφανιστει το αλεύρι.
Σταματήστε να χτυπάτε, προσθέστε τα “δακρυα” σοκολάτας και ανακατέψτε τα πάντα μαζί με μια σπάτουλα μέχρι να μοιραστουν παντού. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να σχηματίσετε τη ζύμη σε μπάλες 2,5 εκ και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί στρωμένο με μία λαδόκολα . Θα πρέπει να φτιάξετε περίπου 20 μπισκότα από αυτήν τη συνταγή. Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο έως ότου οι μπάλες σφίξουν, τουλάχιστον 1 ώρα.

Φτιάξτε το κουρκούτι

Για να κάνετε το μείγμα, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπεικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε το γάλα και 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει λείο και απαλλαγμένο από σβόλους.

Ρίξτε λάδι τηγανίσματος σε μια μέτρια κατσαρόλα έτσι ώστε να είναι 5 εκ βαθύ. Θερμαίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει 180 C. Μόλις φτάσει, πάρτε μια παγωμένη μπάλα ζύμης και βυθίστε την στο κουρκούτι, γυρίζοντάς την με τα χέρια σας μέχρι να καλυφθεί
πλήρως. Αφήστε να στάξει πίσω στο μπολ και μετά ρίξτε το απαλά στο λάδι. Επαναλάβετε με 2-3 ακόμη μπάλες ζύμης, έτσι ώστε να τηγανίζετε 3-4 κάθε φορά.
Τηγανίζουμε τις μπάλες για περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά, γυρίζοντας όσο χρειάζεται, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Τηγανίζουμε τις μπάλες ζύμης μέχρι να φουσκώσουν και έχουν ενα σκούρο χρυσό καφέ χρώμα σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε τα από το λάδι χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι ή ένα κουτάλι με σχισμές και τοποθετήστε τα σε μια χαρτοπετσέτα για να στραγγίξουν. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες μπάλες ζύμης και το κουρκούτι.
Αυτές οι μπάλες σοκολάτας σερβιρονται καλύτερα ζεστά, αλλά όχι καυτά. Γαρνίρετε τους με σοκολάτα λιωμένη, ή μια σαντιγί, ή πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη, ή τίποτα!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Τα έφτιαξα με δύο διαφορετικές παρτίδες ζύμης: μία με αυγά και μία χωρίς. Το αποτέλεσμα ήταν παρόμοιο, αλλά διαπίστωσα ότι προτιμούσα την υφή της ζύμης με αυγά: παρέμεινε πιο μαλακό και έλιωσε λίγο περισσότερο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος. Εάν η κατανάλωση ωμών αυγών σας απασχολεί (καθώς η ζύμη δεν μαγειρεύεται πλήρως κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος), προτείνω να χρησιμοποιήσετε ένα παστεριωμένο αυγό σε αυτήν τη συνταγή. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε χωρίς αυγά, αντικαταστήστε με 3 κουταλιές γάλα αντί για αυγό στη συνταγή. !

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα Λάχανο σε μαγιόνεζα και γιαούρτι
Επόμενο άρθροΜεταξένια πουτίγκα κρέμας με κανέλα