Baileys Cheescake 🌹

Χρόνια Πολλά σε ΟΛΟΥΣ τους ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ❤💐.
Εδώ είναι το δικό μου Baileys Cheescake 🌹 

Συστατικά 🛒

Βάση
250g Digestive μπισκότα θρυμματισμένα
125g ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
75g μίνι σοκολατάκια σοκολάτας

Γέμιση cheesecake
350g Philadelphia τυρί κρέμα
250gz Τυρί Mascarpone
100g ζάχαρη άχνη
250ml κρέμα γάλακτος Emlea
100ml Λικέρ Baileys
70g μαύρη σοκολάτα, τριμμένη

Γκανάς σοκολάτας
100g μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
80ml κρέμα γάλακτος

Διακόσμηση
200ml (υπόλοιπη) κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη σοκολάτα για την κορυφή

Μέθοδος

Στρώστε τη βάση και τα τοιχώματα μιας φόρμας 22 εκ.
Ανακατέψτε τα μπισκότα με το βούτυρο και, στη συνέχεια, ανακατέψτε τα κομματάκια σοκολάτας. Πιέστε τα στη βάση της φόρμας και βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν προσθέσετε τη γέμιση.

Γέμιση cheesecake
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τη φιλαδέλφεια και το μασκαρπόνε μαζί μέχρι να γίνουν λείο μειγμα.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το Baileys και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει. Προσθέστε την τριμμένη σοκολάτα
και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει σκληρό κράτημα.
Ρίχνετε τη γέμιση πάνω από τα έτοιμα μπισκότα και εξομαλύνετε την επιφάνεια. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Γκανάς σοκολάτας
Όταν το τσιζκέικ σταθεροποιηθεί, αφαιρέστε το από τη φόρμα.
Τοποθετήστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος αλλά όχι μέχρι να πάρει βράση.
Ρίξτε την πάνω από τη σοκολάτα και αφήστε την να δράσει για περίπου 5 λεπτά, στη συνέχεια ανακατέψτε την μέχρι να γίνει λεία.
Εάν υπάρχουν ακόμα σβώλοι, βάλτε τη στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.
Αφήστε το να κρυώσει ανακατεύοντας περιστασιακά. Όταν η γκανάς έχει κρυώσει αλλά είναι ακόμα σε σημείο που να στάζει, βγάλτε το cheesecake
από το ψυγείο και τοποθετήστε το με ένα κουτάλι από πάνω.
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι απλώστε ομοιόμορφα μέχρι τις άκρες. Τοποθετήστε το cheesecake ξανά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η γκανάς
πριν το διακοσμήσετε.

Χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει και στη συνέχεια κοσκινίστε μέσα την άχνη ζάχαρη και το κακάο (περισσότερο ή
λιγότερο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας) και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σταθεροποιηθεί. Βάλτε με κουτάλι σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικης
και βάλτε το στο ψυγείο για 45 λεπτά πριν το διακοσμησετε το cheesecake. Αφήνοντας την κρέμα με τη σακούλα στο ψυγείο, έχει περισσότερο χρόνο
να γίνει πιο σταθερή και θα έχετε μια πιο σκληρή και τέλεια υφή.

Καλή όρεξη! 😊

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας αυτή την συνταγή ακόμη

Μακαρόνια φούρνου με τόνο

Μακαρόνια φούρνου με τόνο

Συστατικά

350 γραμμάρια κονσέρβες τόνου
250 γραμμάρια μακαρόνια
2 μεσαίες ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
125 γραμμάρια τριμμένο τυρί
50 ml ελαιόλαδο
1 κρόκος αυγού
Πιπέρι (για γεύση)
1 μικρό κρεμμύδι για να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά
Κόλιανδρο (για γεύση)
200 ml (περίπου 1 φλιτζάνι) σάλτσα μπεσαμέλ
Αλάτι (για γεύση)

Σάλτσας μπεσαμέλ
400 ml (1 3/4 φλιτζάνια) γάλα
4 κουταλιές αλεύρι αμύλου καλαμποκιού
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Πιπέρι (για γεύση)
Μοσχοκάρυδο (για γεύση)
Αλάτι (για γεύση)

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι και ένα μικρό κρεμμύδι. Σβήστε τη φωτιά, στραγγίστε τα μακαρόνια και αφήστε τα στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, τεμαχίστε τον τόνο με ένα πιρούνι και αφήστε το στην άκρη.
Βάζουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις αποφλοιωμένες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου η ντομάτα αρχίσει να σπάει, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Προσθέστε τον τόνο, καρυκευεστε με λίγο πιπέρι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Στη συνέχεια, συνδυάστε το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, τα μακαρόνια, τη σάλτσα μπεσαμέλ και το τριμμένο τυρί.
Σβήστε τη φωτιά, ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί και βουρτσίστε με κτυπημένο κρόκο αυγού.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC .
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30 έως 35 λεπτά. Σβήστε το φούρνο και σερβίρετε.

Σάλτσα Μπεσαμελ
Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι με λίγο γάλα και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο γάλα, αυξήστε σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες μείγμα, περίπου 10 λεπτά.
Απενεργοποιήστε τη φωτιά και αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε τα καρυκεύματα στη σάλτσα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Thank you for recipe the  foodfromportugal

Προηγούμενο άρθροΑγγουράκια Σαλάτα
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με φύλλα κρούστας και γιαούρτι