Μπανάνα κέικ με γιαούρτι

Αυτό το κέικ μπανάνας με γιαούρτι είναι ένα από τα αγαπημένα μου! Έχει υφή υγρή και αφράτη, με πλούσια γεύση μπανάνας και μια νότα λεμονιού. Το γιαούρτι προσθέτει υγρασία και κάνει το κέικ ακόμα πιο νόστιμο.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολο στην παρασκευή: Η συνταγή είναι απλή και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.
  • Νόστιμο: Η γεύση μπανάνας είναι έντονη και συνδυάζεται τέλεια με το γιαούρτι και το λεμόνι.
  • Υγιεινό: Το κέικ είναι φτιαγμένο με υλικά όπως γιαούρτι και μπανάνες, που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
  • Υγρό και αφράτο: Η υφή του κέικ είναι τέλεια, υγρή και αφράτη.
  • Πολυχρηστικό: Μπορείτε να το απολαύσετε για πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο.

Συνολικά:

Αυτό το κέικ μπανάνας με γιαούρτι είναι μια εύκολη, νόστιμη και υγιεινή επιλογή για πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο κέικ ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή κομματάκια σοκολάτας.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με γάλα.
  • Μπορείτε να ψήσετε το κέικ σε ατομικές φόρμες για muffins.

Υλικά

3 Μπανάνες
2 Αυγά
150γρ Ζάχαρη
180 ml Λάδι σπορέλαιο
80ml Γάλα
45 γρ Γιαούρτι 3. Κουταλάκια του γλυκού
1 Κουταλάκι βανίλια σε υγρό
1/2 Κουταλάκι Αλάτι
1/1/2 κούπας Αλεύρι Για όλες τις χρήσεις 190.γρ
1 Κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλάκι μπέικιν σόδα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ λιώνουμε τις τρεις μπανάνες
Σε ένα άλλο Μπολ βάζουμε τα αυγά τη ζάχαρη το λάδι και ανακατεύουμε . Προσθέτουμε το γάλα την γιαούρτι Βανίλια το μπέικιν πάουντερ και μπέικιν σόδα . Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε της λυόμενες μπανάνες ανακατεύουμε Για λίγο έχουμε βουτυρώσει την φόρμα μας έχουμε βάλει και ένα λαδόχαρτο και προσθέτουμε το μείγμα . Έχουμε Προθερμάνη Το φούρνο και ψήνουμε το κέικ για 40 με 45 λεπτά Στο (170) αναλόγως το φούρνο

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαραίνουμε τα κρεμμύδια για 10΄, μέχρι να πάρουν χρυσαφενιο χρώμα.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαιντανό και αφήνουμε τη γέμιση στη φωτιά για 5΄-6΄, μέχρι να πιει όλα τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι πάπρικα γλυκιά και ανακατεύουμε.

H συνταγή είναι της Marianthi Kalogiros

Προηγούμενο άρθροΓεύση που Θέλεις να Μοιράζεσαι: Κρεμμυδόπιτα με Ντομάτα
Επόμενο άρθροΧουρμάδες γεμιστοί με τυρί και καρύδι