Οι βουτυράτες κοτομπουκιές με σκόρδο είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την τραγανή υφή με την πλούσια γεύση. Είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τα εύκολα και γρήγορα φαγητά, χωρίς να θυσιάζουν την νοστιμιά.
Υλικά
Μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (~400g)
Μια πρέζα πιπέρι
Μια πρέζα αλάτι
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 σκελίδες σκόρδο
20 γρ. βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Λίγο μαύρο πιπέρι
Λίγο χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες μαϊντανού
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε το μπούτι κοτόπουλου σε μικρά κομματάκια.Τα βάζουμε σ ένα μπολ και τ αλατοπιπερώνουμε.Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κομματάκια κοτόπουλου.Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.Περίπου 5-6 λεπτά.
Τα αφαιρούμε απ το τηγάνι.Βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο.Σωτάρουμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το αλεύρι.Ανακατεύουμε συνεχώς.
Ρίχνουμε το νερό,τη ρίγανη,το πιπέρι,τον χυμό λεμονιού,το αλάτι και τέλος το κοτόπουλο.Ανακατεύουμε καλά.Πασπαλίζουμε με τον μαιντανό και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε απ τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό ζεστό.Μπορούμε να το συνοδεψουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή σας επιτυχία!!!!
το βιντεο της συνταγής
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μπουκιές κοτόπουλου τυλιγμένες σε μπέικον
Εκτέλεση
Πρώτα τα καρύκευσα με ροζ αλάτι, γλυκιά πάπρικα, πιπέρι πολυχρομο (ή απλό) και λίγο μέλι ακακίας…
Στη συνέχεια, μετά από δύο ώρες μαρινάρισμα, τα τύλιξα σε φέτες μπέικον 🥓…
Στη συνέχεια, τα ρόδισα για 10 λεπτά στο τηγάνι και μετά τα ανακατεύω με λευκό κρασί. .. Τέλος στο φούρνο για 30 λεπτά στους 190°, με τα τελευταία 10 λεπτά με την πόρτα του φούρνου ανοιχτή για να βγει ο ατμός που είχε μαζευτεί μέσα.
Στο τέλος, οι κοτομπουκιές τυλιγμένες με μπέικον έγιναν τραγανές εξωτερικά, ενώ παρέμειναν χυμώδεις εσωτερικά 😋
Καλή Απόλαυση