Cheesecake με γλασσο καραμέλας
Υλικα:
για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα με κακάο (περίπου 230 g)
125 g βούτυρο
για κρέμα
500γρ. τυρί κρέμα
100γρ. ξινη κρέμα
200 γρ. καστανή ζάχαρη
2 τεμάχια. βανίλια
για τη σάλτσα καραμέλας:
100 ml. Κρέμα ζαχαροπλαστικής
150γρ. ζάχαρη
50γρ. βούτυρο
για διακόσμηση:
10. μαλακες καραμέλες toffee
11. λιωμένη σοκολάτα
Ekt;elesh:
Βάση: θρυμματίστε τα μπισκότα σε μπελντερ, λιώστε το βούτυρο, ρίξτε τα μπισκότα μαζί του και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε τα σε ένα δίσκο με αποσπώμενες πλευρες (χρησιμοποίησα 22 εκ.) και πιέστε. Βάλτε στο ψυγείο ενώ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Κρεμα: Χτυπήστε το τυρί κρέμας προσθέστε ζάχαρη και τέλος ξινή κρέμα και την βανίλια.
Σάλτσα καραμέλας: ρίξτε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αρχίστε να τη θερμαίνετε σταδιακά, ανακατεύοντας. Οταν λιώσει και γίνει πορτοκαλί-καφέ, προσθέστε το βούτυρο ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, στη συνέχεια αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε την κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ρίξτε την τελική καραμέλα σε ένα βάζο ή κύπελλο. Να θυμάστε ότι πήζει πολύ αργότερα. Συναρμολογήστε το cheesecake προσθέτοντας κρέμα στην βάση μπισκότων, αφήστε το στο ψυγείο να σκληρύνει για 30 λεπτά και ρίξτε τη σάλτσα καραμέλας. Για διακόσμηση, κανονίζουμε μερικές καραμέλες ζαχαρωτών και πασπαλίζουμε με σοκολάτα γάλακτος όπως επιθυμείτε.
Καλη Επιτυχία