Cheesecake με βερίκοκο και ζαχαρωμένα κόκκινα κεράσια

Συνταγή για Cheesecake με βερίκοκο! Φτιάξτε ένα τέλειο τσιζκέικ με πορτοκάλι και από τραγανα κερσάκια! Σίγουρη απόλαυση!

Υλικά

250 γρ μπισκότα digistive
120 γρ φυτική μαργαρίνη ή βούτυρο

250 ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
250 gr μασκαρπόνε
125 ml γιαούρτι
1 βανίλια
3 φύλλα ζελατίνα

Ζελέ επικάλυψης
250 ml χυμό πορτοκαλιού
3 φύλλα ζελατινης
1 κουταλιά της σούπας κορν φαλουερ
1 ml λικερ,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
βερίκοκα και ζαχαρωμένα κόκκινα κεράσια.

Εκτέλεση

Τρίψτε τα μπισκότα και ανακατεψτε με λιωμένο βούτυρο και να βάλετε το μείγμα σε ένα τσερκι για κέικ για 10 λεπτά,

Μουλιάζω τη ζελατίνη, μετά τη στύβω και τη λιώνω σε δύο κουταλιές της σούπας νερό σε χαμηλή φωτιά και την αφήνω να κρυώσει
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος, προσθέτω το τυρί μασκαρπόνε και το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα χτυπάω όλα καλά, προσθέτω τη ζελατίνη
λίγη-λίγη ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, βάζω το μείγμα πάνω στη βάση και την ξαναβάζω στο ψυγείο

Μουλιάζω 3 φύλλα ζελατίνης, σε ένα κατσαρολάκι βάζω το χυμό πορτοκαλιού κόκκινου, ή ό,τι άλλο προτιμάτε, κορν φλάουρ, λικερ, ζάχαρη, το βάζω στην εστία, προσθέτω τη ζελατίνη, ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να γίνεται λίγο κρεμώδες.
Σβήνω και το αφήνω να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, βάζω το μείγμα πάνω από το cheesecake και το ξαναβάζω στο ψυγείο
για τουλάχιστον μία ώρα, μετά το διακοσμώ με βερίκοκα και ζαχαρωμένα κόκκινα κεράσια.

ΠΗΓΗ: Le Meravigliose Ricette di Ana

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Νουτέλα CheeseCake

Υλικά

250 γραμμάρια μπισκότα digestive
75 γραμμάρια μαλακό ανάλατο βούτυρο
350 γραμμάρια βάζο nutella (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γραμμάρια ψιλοκομμένα φρυγανισμένα φουντούκια
500 γραμμάρια τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)

Εκτέλεση

Σπάστε τα digestive στο μπολ του mplenter, προσθέστε το βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας Nutella 15 ml και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να σβολιάζει. Προσθέστε 25 g/3 κουταλιές της σούπας από τα φουντούκια και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα υγρό, αμμώδες μείγμα.

Ακουμπήστε σε ένα στρογγυλό tserki 23 cm και πιέστε στη βάση είτε χρησιμοποιώντας τα χέρια σας είτε το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά προσθέτουμε την υπόλοιπη Nutella στο μείγμα του τυριού κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βγάζετε το τσερκι από το ψυγείο και απλώνετε προσεκτικά το μείγμα Nutella πάνω από τη βάση.
Σκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα φουντούκια να καλυφθούν και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες ή όλη τη νύχτα. Σερβίρετε κατευθείαν από το ψυγείο για καλύτερα αποτελέσματα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ

 

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολα αλμυρά muffins
Επόμενο άρθροΤουρλού…απλοϊκό, αλλά παράλληλα ευωδιαστό και θρεπτικό