Cheesecake τα δάκρυα του φθινοπώρου

Ο συγγραφέας αυτού του κέικ είναι η κα Ναταλίας, σας ευχαριστώ ειλικρινά για μια πολύ καλή και επιτυχημένη συνταγή, έγινε απίστευτα νόστιμο και όμορφο😋

Υλικά

για τη ζύμη:
Φόρμα 20×30
αλεύρι – 300 γραμμάρια
μπέικιν πάουντερ – 2 κουταλάκια του γλυκού
ζάχαρη – 70 γραμμάρια
λάδι – 150 γραμμάρια
καρύδια ψιλοκομμένα – 60 γραμμάρια
κρόκοι αυγών – 2 τεμάχια
νερό – 2 κουταλιές της σούπας

Γέμιση τυριού
Ανθότυρο – 1.200 γραμμάρια
3 κρόκοι αυγών
2 αυγα
λάδι – 100 γραμμάρια
γάλα – 160 γραμμάρια
ζάχαρη – 180 γραμμάρια
κρέμα ανθος αραβοσίτου – 60 γραμμάρια

κρέμα μαρέγκας
5 ασπραδια
150 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
μήλα ψιλοκομμένα – 600 γραμμάρια
κανέλα – 1 κουταλάκι του γλυκού
σιμιγδάλι – 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε κρύο ψιλοκομμένο βούτυρο, το τρίβουμε σε ψίχουλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα ψιλοκομμένα καρύδια, τους κρόκους αυγών,
ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη, τυλίγουμε σε μεμβράνη, βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Γεμιση τυριου
Προσθέστε τους κρόκους, τα αυγά, το λάδι, το γάλα, τη ζάχαρη την κρέμα το ανθότυρο χτυπήστε με ένα μπλέντερ σε μια ομοιογενή μάζα

Γεμιση μήλου
Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα, κόβουμε σε φέτες
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγετε, τη βάζετε σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματο, πασπαλίζετε με σιμιγδάλι σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, απλώνετε φέτες μήλου,
Πασπαλίζετε με κανέλα, απλώνετε τη μάζα τυριού, ψήνετε σε θερμοκρασία 170 βαθμών για 30 λεπτά.
Τοποθετήστε την κρέμα μαρεγκας πάνω στο ψημένο cheesecake

Κρέμας μαρεγκας
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτη μαρεγκα, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη, προσθέτουμε στο τέλος την κανέλα, χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα και βάζουμε πάνω στο ψημένο cheesecake, ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με τριμμενη σοκολάτα ή σταγόνες καραμέλας

Να το απολαύσετε και να πετύχετε😋

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο σε σάλτσα λεμονιού με κάπαρη
Επόμενο άρθροΚέικ “Ευκολότερο και από απλό”🥧👌😋