Cherry Brownie

Τα cherry brownie είναι μια γλυκιά και γευστική επιλογή με την γλυκιά οξύτητα των κερασιών να συνδυάζεται τέλεια με την πλούσια γεύση του brownie. Απολαυστικό γλυκό για κάθε περίσταση!

Συστατικά:

Πικρή σοκολάτα 200 γρ
Βούτυρο 120 γρ
Ζάχαρη 210 γρ
Αυγά 3 τεμ.
Αλεύρι 120 γρ
Κακάο 20 γρ
Κεράσια κατεψυγμένα χωρίς κουκούτσι 300 γρ.
Αλάτι
Παγωτό 200 γρ

Θα χρειαστείτε ένα βαθύ παραλληλόγραμμο ταψί 10 επί 30 εκ

Παρασκευή:

* Σπάμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε βούτυρο (100 g), λιώνουμε σε μπεν μαρι.
* Σπάμε τα αυγά σε ξεχωριστό μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αυξηθούν σε όγκο.
* Ανακατεύουμε το αλεύρι (100 γρ.) με κακάο και μια πρέζα αλάτι.
* Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί.
* Ξεπαγώστε τα κεράσια εκ των προτέρων, στραγγίστε το υγρό
* Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο (20 γρ.) και πασπαλίζουμε τον πάτο και τις πλευρές με αλεύρι (20 γρ.).
* Ρίχνουμε το ½ από το κουρκούτι στο ταψί, μετά προσθέτουμε μια στρώση κεράσια και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κουρκούτι, ώστε το κεράσι να είναι στη μέση.
* Τοποθετούμε τα μπράουνις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Τα τελικά μπράουνις πρέπει να αφεθούν να καθίσουν.
* Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό κερασιού από τα ξεπαγωμένα κεράσια και τα αφήνουμε να βράσουν, προσθέτουμε 10 γρ ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Σερβίρισμα:
* Τοποθετούμε ένα κομμάτι μπράουνι σε πιατέλα σερβιρίσματος, σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό και από πάνω ρίχνουμε σιρόπι κεράσι.

Καλή όρεξη!

Саша Белькович РЕЦЕПТЫ / ПРОСТО

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Brownie σοκολάτας με καρύδια

Brownie σοκολάτας με καρύδια

Απαραίτητα Υλικά:

160 γραμμάρια σοκολάτας (χρησιμοποίησα καλό γάλα με ξηρούς καρπούς)
100 γραμμάρια βουτύρου
2 τεμ. Αυγά
150 γρ Ζάχαρη
1/2 φακελάκι μπεικιν παουντερ
150 γρ Αλεύρι
200 g Καρύδια

Εκτέλεση:

Σπάστε τη σοκολάτα και διαλύστε τη με το βούτυρο σε μπεν μαρι.
Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως και αναμειχθεί έτσι ώστε να ληφθεί ένα λείο μείγμα.
Σπάστε τα καρύδια

και χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη.


Το αλεύρι κοσκινίζεται μαζι με το μπέικιν πάουντερ.
Όλα τα προϊόντα αναμιγνύονται, με μόνο το μισό από τα καρύδια να προστίθενται στο μείγμα.


Σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει προηγουμένως χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε το μείγμα, στο οποίο στη συνέχεια πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα καρύδια.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, ελέγχοντας συχνά με μία οδοντογλυφίδα. Μόλις είναι έτοιμο κοβετε στο σχήμα που θέλετε.
Σερβίρετε με μια κουταλιά παγωτού ή γιαουρτιού.

καλή όρεξη