Cheesecake Φουντούκι

Υλικά

250 γραμμάρια ξερά μπισκότα
120 γρ βούτυρο λιωμένο
180 γρ φουντούκια ψιλοκομμένα
250 ml κρέμα γαλακτος
250 γρ μασκαρπόνε
80 γρ κρέμα φουντουκιού για την κρέμα
170 γρ νουτέλα για την κορυφή
αλλά φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο κρέμα φουντουκιού και για τις δύο παρασκευές
40 γρ ζάχαρη άχνη
1 κεσεδακι (125 γρ) γιαούρτι (αν βρειτε με γευση φουντουκι θα είναι καλυτερα)

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε τα μπισκότα, λιώστε το βούτυρο, τριψτε τα φουντούκια και κάντε τα κόκκους…
Ανακατεύετε τα μπισκότα με το βούτυρο και 60 γρ κόκκους φουντουκιού, ανακατεύετε και αδειάζετε σε 22 εκ. φόρμα για κέικ στρώνουμε και τη βάση και τις άκρες
με λαδόκολλα και συμπιέζουμε καλά τη βάση, τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα, χτυπώντας το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και αφηνουμε στην ακρη

Χτυπάμε χωριστά την κρυα κρέμα γάλακτος να γινει σαντυγί
Ανακατεύοντας χωριστά το γιαούρτι και 60 γρ κρέμα φουντουκιού προσθέτουμε μέσα σ αυτο την σαντιγι ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Απαλά τα αδειάζω στη βάση ισιωνω και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2/3 ωρες

Μετά ρίχνω την υπόλοιπη κρέμα φουντουκιού ή Nutella (190 γρ.) όπως έκανα εγώ.
Διακοσμούμε με τους υπόλοιπο τριμμένο φουντουκι και με σοκολατακια
Προτείνω να ζεστάνετε την κρέμα φουντουκιου που έχετε επιλέξει ή την νουτελα για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων για να την κάνετε πιο απαλή και να διευκολύνετε
την κάλυψη της επιφάνειας, βάλτε την στο ψυγείο για 2/3 ώρες

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλα με ζυμαρικά…υπέροχο πιάτο για εσάς και την οικογένειά σας
Επόμενο άρθροΜην πετάτε το μπαγιατικο ψωμί…δείτε τι μπορείτε εύκολα να κάνετε