Συστατικά:
1/2 φλιτζάνι ταχίνι (ή λάδι)
3/4 φλιτζανιoύ γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλιας
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 
1 φλιτζάνι αλεύρη (ή ολικής αλέσεως)
1/4 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι κολοκυθάκια (στιμένο από υγρά, περίπου 1 μεγάλο κολοκυθάκι)
1/2 φλιτζάνι τσαγιού σοκολάτα υγείας κουβερτουρα σε σταγόνες

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψί 20 × 20 cm και αφήστε το στην άκρη.

Σε  ένα μικρό μπολ, χτυπάτε ταχίνι (ή προτιμώμενο φυτικό έλαιο) με γάλα και βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε καλά.


Σε ένα χωριστό μεγάλο μπολ, προσθέστε το αλεύρι, σκόνη κακάου, μαγειρική σόδα και αλάτι. Ανακατέψτε τα όλα μαζι για να συνδυάστούν. Στο μπολ, προσθέστε το τεμαχισμένο κολοκυθάκι και χύστε από πάνω το υγρό μείγμα. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα με το αλεύρι

στη συνέχεια λιώστε τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα μπεν μαρι.
Μεταφέρετε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί ψησίματος και απλώστε το παντού χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Απλώστε ένα στρώμα σοκολάτας από πάνω και κόψτε σε 16 κομάτια. 


Σερβίρετε και απολαύστε!

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με κολοκύθι και σάλτσα μαρινάρα νηστίσιμα
Επόμενο άρθροΣπαγγέτι με φρέσκo αρακά, λιαστές ντομάτες και γαρίδες