Cheesecake φράουλα με επικάλυψη σοκολάτας με κρούστα Oreo

Συστατικά

Κρούστα
2 φλιτζάνια τρίμμα μπισκότου Oreo σοκολάτας (περίπου 20 μπισκότα)
150 γρ τριμμένους ξηρους καρπούς
7-8 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

Γέμιση Cheesecake φράουλα
1 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες
450 gr τυρί κρέμα δύο συσκευασίες
1 φλιτζάνι γιαούρτι φράουλα
2 αυγά
¼ φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
¼ φλιτζάνι ζαχαροκάλαμο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Γκανάζ σοκολάτας
1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρα

Φτιάξτε συνταγή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°
Σε έναν μπλεντερ, χτυπήστε τα μπισκότα σοκολάτας και τους ξηρούς καρπούς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε την ψίχα μπισκότου και το λιωμένο βούτυρο.
Πιέστε το μειγμα σε ένα ταψί με ελατήριο (τσερκι) και στα τοιχώματα.
Ψήνουμε την κρούστα για περίπου 10 λεπτά στους 180°

Σε ένα μπλεντερ χτυπάμε τις φράουλες και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια αφήστε στην άκρη.
Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
Προσθέστε πολτοποιημένες φράουλες και μετά χτυπήστε ελαφρά.
Προσθέστε το αλεύρι και στη συνέχεια χτυπήστε ελαφρά.
Προσθέστε τη ζάχαρη και στη συνέχεια χτυπήστε ελαφρά.
Προσθέστε τη βανίλια και στη συνέχεια χτυπήστε ελαφρά.
Προσθέστε ΕΝΑ αυγό.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Προσθέστε το υπόλοιπο αυγό.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα του cheesecake πάνω από την ψημένη κρούστα και ψήνουμε στους 180° για περίπου 50 – 55 λεπτά.
Βγάζετε από το φούρνο και περνάτε το μαχαίρι βουτύρου στις άκρες του ταψιού για να αποφύγετε το ράγισμα καθώς
το cheesecake κρυώνει και πήζει.
Αφήνουμε να κρυώσει για μια ώρα πριν τα βγάλουμε από το τηγάνι.

Γκανάζ σοκολάτας
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει και την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ρίξτε τη ζεστή κρέμα πάνω από τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί.
Αφήνουμε τη γκανάζ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την περιχύνουμε με cheesecake.
Όταν κρυώσει, περιχύνουμε το cheesecake με φράουλα πασπαλίζουμε με κάκαο και διακοσμούμε με φραουλες
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΚρέμα Καραμέλας με κρουασάν…δεν υπάρχει τέτοιο γλυκό τόσο γρήγορα
Επόμενο άρθροΓεμιστό ψωμί με τυρί και ζαμπόν….έχει ξετρελάνει πολλούς ουρανίσκους