Chocolate Cheesecake

Xωρίς ψήσιμο, χωρίς ζάχαρη και χωρίς σοκολάτα, έναν από τους αυτοσχεδιασμούς μου, που αποδείχτηκε μοναδικά νόστιμο ❤️

Υλικά-Εκτέλεση

για υγρή σοκολάτα
130 γρ άπαχο γάλα,
64 γρ. ασπραδι αυγού σε σκόνη,
120 γρ μέλι (αν το θέλετε πιο γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο),
40 γρ κακάο,
45 γρ ταχίνι φουντουκιού,
5 κ.σ. φρέσκο ​​γάλα
λίγο νερό (80ml περίπου),
1 κουτ. στέβια.

Όλα τα προϊόντα αναμειγνύονται μέχρι να ληφθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

Σοκολάτα γκανας
300 γρ ταχίνι φουντουκιού,
2 κουταλιές της σούπας κακάο,
50 γρ μέλι
Ολα τα προϊόντα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν φαίνεται πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο νερό.

Για την βάση
100 γρ ωμά καρύδια,
150 γρ μίγμα ωμών ξηρών καρπών (κάσιους, αμύγδαλα, φουντούκια),
100 γρ χουρμάδες.

Εκτέλεση

Τα έτριψα όλα στον κόφτη και μετά τα ανακάτεψα με 120 γρ λιωμένο βούτυρο.
Έβαλα το μειγμα σε ταψί με πυθμένα και τα πάτησα καλά. Το βάζω στην κατάψυξη για 20 λεπτά να σφίξει.

Έπειτα ανακάτεψα την υγρή σοκολάτα (που ετοίμασα νωρίτερα) με 250γρ τυρί κρέμα, 670γρ. φυσική κρέμα, 2 κουταλιές της σούπας κακάο, βανίλια και 2 τεμ. διαλυμένη ζελατίνη. Έριξα το μείγμα που προέκυψε στη βάση και το έβαλα ξανά στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Έπειτα έριξα από πάνω τη γκανάζ σοκολάτας και την ξαναέβαλα στην κατάψυξη για 30 λεπτά να σφίξει.

Τέλος στόλισα με φράουλες και ξηρούς καρπούς.
Έγινε εξαιρετικά νόστιμο Cheesecake τέλειο για το απογευματινό καφέ!

Εύχομαι μια υπέροχη Μέρα

ΠΗΓΗ: Цветана Йончева-Иванова

Προηγούμενο άρθροΣαγανάκι φτιαγμένο με ένα πολύ υγιεινό τρόπο
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο Μαρινάτο