Κέικ Μπισκότου με Νουτέλλα

Υλικά

Παντεσπάνι
4 αυγά
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 ml λαδιού
150 ml γάλακτος
8 γεμάτες κουταλιές αλεύρι (160g)
2 κουταλιές της σούπας κακάο (40g)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (10g)
3 κουταλιές αλεσμένα καρύδια
1 βανίλια

Κρέμα 1
-150g βούτυρο (ή μαργαρίνη)
-100 γραμμάρια ζάχαρης άχνη
-200 γραμμάρια αλεσμένο μπισκότο
-250 ml κρέμα γάλακτος

Κρέμα 2
250 γραμμάρια τυρί κρέμα (μασκαρπόνε ή κάποιο άλλο κρεμώδες τυρί)
1 βανίλια
3 κουταλιές nutella / 180g
2 κουταλιές αλεσμένα ή ψιλοκομμένα καρύδια
Το ταψί είναι 40×30.

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τ αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι ν αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα μας.
Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, το αλεύρι το κακάο και το μπέκιν κοσκινισμένα.
Ρίχνουμε τα καρύδια και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά μας.


Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Σ ένα άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο (πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)την άχνη,το τριμμένο μπισκότο και το γάλα. Ανακατεύουμε με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά μας.


Κόβουμε το παντεσπάνι μας σε 3 κομμάτια. Παίρνουμε το μισό από το μείγμα μας και το απλώνουμε πάνω στο ένα κομμάτι παντεσπάνι. Τοποθετούμε το άλλο κομμάτι παντεσπάνι από πάνω και απλώνουμε το άλλο μισό μας μείγμα. Τέλος τοποθετούμε και το τρίτο κομμάτι από το παντεσπάνι.


Βάζουμε σ ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη νουτέλλα ,τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά μ ένα κουτάλι.


Απλώνουμε πάνω απ το παντεσπάνι μας και το στρώνουμε καλά γύρω γύρω σε όλες τις μεριές.


Κάνουμε σχέδιο μ ένα πιρούνι και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια.Είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!!!!
Ένα κέικ που θα λατρέψετε!!!!!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Subscribe here for more recipes

Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε το πιο εκπληκτικό κέικ σοκολάτας
Επόμενο άρθροΔίχρωμο Σιροπιαστό παντεσπάνι