Cupcake με γλάσο σοκολάτας και χαρουπάλευρο

Υλικά

αυγά – 2 τεμ.
γιαούρτι – 300 g
καστανή ζάχαρη – 1 κουπα
μπέικιν πάουντερ – 1 τεμ. (10 χρόνια)
βανίλια
χαρουπάλευρο – 4 κ.σ.
λάδι – 4 κουταλιές της σούπας.
λευκό αλεύρι – 1,5 κούπα.

για το γλάσσο
υγρή σοκολάτα λευκή – 3 κουταλιές της σούπας. άσπρο
υγρή σοκολάτα μαύρη – 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη και προσθέτουμε το γιαούρτι με το μπέικιν πάουντερ, το λάδι, το χαρούπι, τη βανίλια και το άσπρο αλεύρι.
Όλα αναμειγνύονται όμορφα. Χτυπάμε με ένα σύρμα.
Αδειάζω το έτοιμο μείγμα σε φόρμα σιλικόνης, μπορεί και άλλη, απλά πρέπει να το αλείψουμε με λίγο λάδι και να το πασπαλίσουμε με λίγο χαρουπάλευρο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά και μετά στους 160 μέχρι να βγει στεγνή η οδοντογλυφίδα – περίπου άλλα 20 λεπτά.
Ανακάτεψα τις δύο σοκολάτες για το γλάσο και τις έλιωσα στο φούρνο μικροκυμάτων. Τα ανακάτεψα καλά και άπλωσα το κέικ.
Πασπαλίζω από πάνω θρυμματισμένα μπισκότα και κορν φλέικς σοκολάτας
Το cupcake με γλάσο σοκολάτας και χαρουπάλευρο είναι έτοιμο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό Creamy Flake
Επόμενο άρθροΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ με χριστουγεννιατικα αμυγδαλωτά μπισκότα “Spekulatius”.