Δίπλες Παραδοσιακές

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

100 γρ Κρέμα γάλακτος
50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Λίγο αλάτι
1 Πορτοκάλι ξύσμα
1 βανίλια
90 γρ ούζο
100 γρ αυγά ή 2 μεσαία
1 κρόκος αυγού
75 γρ νερό
325 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
325 γρ αλεύρι Σκληρό

Για το Σιρόπι (Βράζουμε 2 λεπτάκια)
500 γρ Νερό
700 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 Πορτοκάλι κομμένο στα δύο
2 ξυλάκια κανέλας
2 γαρύφαλλα
100 γρ Μέλι

2 lt Ηλιέλαιο για Τηγάνισμα
Μέλι, καρύδια, κανέλα, σουσάμι

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι κρέμα γάλακτος ζάχαρη κρυσταλλική, αυγά ούζο βανίλια ξύσμα πορτοκαλιού και νερό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν με το σύρμα
Τέλος ρίχνουμε τα δύο ειδών αλεύρι και βάζουμε τον κάδο να χτυπηθεί με το γάντι λέω περίπου οκτώ με δέκα λεπτάκια ζύμωμα ώστε να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Για να είμαστε σίγουροι ότι η ζύμη μας έχει γίνει κόβουμε με ψαλίδι στη μέση αν έχουν δημιουργηθεί κυψέλες στη ζύμη είμαστε έτοιμοι σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου μία ώρα όσο
περισσότερο τόσο καλύτερα εγώ την άφησα δύο ώρες.

Αφού αφήσαμε να ξεκουραστεί η ζύμη φτιάχνουμε το σιρόπι γιατί θέλουμε να είναι χλιαρό βράζουμε όλα τα υλικά για δύο λεπτά από τη στιγμή του βρασμού αποσύρουμε προσθέτουμε το μέλι.
Μετά την ξεκούραση παίρνουμε τη ζύμη τη χωρίζουμε στη μέση για ευκολότερο άνοιγμα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ πολύ λεπτό φύλλο είναι το μυστικό περίπου ένα με δύο χιλιοστά παχος Κόβουμε σε λωρίδες αναλόγως το μέγεθος που επιθυμούμε να έχουμε
Βάζουμε ένα ταψί στρωμένο με πετσέτα και πασπαλίζουμε με αλεύρι την πετσέτα

Τοποθετούμε τα κομμάτια από τις διπλές μας πάνω στην πετέτα τα σκεπάζουμε και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία αυτό γίνεται για να μην πιάσει κρουστά και ξεραθεί ζύμη. Αφήνουμε 10 λεπτάκια την ζύμη να ξεκουραστεί.
Βάζουμε να ζεσταθεί το ηλιέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Παίρνουμε ένα ενα τα κομμάτια ζύμης αφαιρόυμε το περιτό αλεύρι και τεντώνω τη ζύμη όσο περισσότερο είναι πολύ ελαστική .
Ρίχνουμε το πρώτο κομμάτι στο ζεστό λάδι αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα να κάνει φουσκάλες ή δίπλα και με τη βοήθεια από 2 πιρούνια την διπλώνουμε μην το φοβηθείτε γίνεται πανεύκολα. Μόλις πάρει χρυσαφί χρώμα αφαιρούμε την δίπλα και την τοποθετούμε σε σχάρα να φύγουν τα περιττά λάδια μόλις στραγγίσει τις βουταμε στο χλιαρό σιρόπι

Η συνταγή αυτή θα γίνει η αγαπημένη σας έχει πάντα επιτυχία αφού σας δείχνει όλα τα μυστικά για τέλειες διπλές,
Τα μυστικά της επιτυχίας είναι καλό ζύμωμα να δημιουργηθούν κυψέλες η ξεκούραση της ζύμης το πολύ λεπτό άνοιγμα του φύλλου της δίπλας το τράβηγμα της δίπλας πριν το τηγάνισμα Και φυσικά οι καυτές δίπλες σε χλιαρό σιρόπι

Προηγούμενο άρθροΤούρτα της Άννυ με 4 απλά υλικά
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με κόκκινες φακές…Κάτι υγιεινό, φρέσκο, νόστιμο και ενδιαφέρον 🙂